NRK Meny
Normal

Musikal-suksess for Susan Boyle

Fans fra hele verden og et fornøyd kritikerkorps var til stede da musikalen om realitystjernen Susan Boyle hadde premiere i Newcastle i går.

BRITAIN/ The cast of "I Dreamed A Dream" - the story of Scottish singer Susan Boyle, perform during a dress rehearsal at the Theatre Royal in Newcastle

Scene fra venterommet til TV-programet 'Britain's Got Talent', der Susan Boyle fikk sitt store gjennombrudd.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

50-åringen Susan Boyles framføring av sangen «I Dreamed a Dream» gjorde inntrykk på en hel verden i 2009.

Opptaket fra opptredenen hennes i realityprogrammet «Britain's Got Talent» var den mest sette filmen på nettet det året, og plateutgivelsene hennes satte salgsrekorder.

Tirsdag hadde musikalen om Boyles liv premiere i Storbritannia. Musikalen har fått navnet «I Dreamed a Dream», etter sangen som gjorde Boyle kjent, og skapte begeistring hos både publikum og kritikere.

Fans fra hele verden

Boyle har mange beundrere verden over, og noen av dem hadde tatt turen til Newcastle for å være til stede under premieren på musikalen.

En av dem var Pam Cleggett fra Australia.

– 20 amerikanske delstater har vært representert i kveld, det samme har Sveits, Slovakia og Irland, sa Cleggett, som er medlem av Boyles fanklubb, til BBC.

BRITAIN-ENTERTAINMENT-THEATRE-MUSIC-PEOPLE

Susan Boyle dukker selv opp på scenen i finalen i musikalen om sitt eget liv.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Men det var ikke bare fansen som var fornøyd med å se Susan Boyles liv på scenen. Også kritikerkorpset var fornøyde, og musikalen fikk gode anmeldelser i blant annet The Daily Telegraph, The Daily Mail og The Scotsman.

Også mørke sider

Den skotske skuespilleren Elaine Smith spiller rollen som Susan Boyle, men Boyle dukker selv også opp i sluttscenen.

– Vi ville lage et sceneshow som er både teatralsk og magisk, og som forteller den eventyrlige historien. Men vi ville fortelle om de mørke sidene også, sier hovedrolleinnehaveren til nyhetsbyrået Reuters.

Musikalen tar opp vanskelighetene Boyle møtte etter at medienes søkelys ble rettet mot henne. Den massive medieoppmerksomheten førte blant annet til at Boyle fikk et sammenbrudd og ble innlagt for behandling.

BRITAIN-ENTERTAINMENT-THEATRE-MUSIC-PEOPLE

Elaine Smith i rollen som Susan Boyle.

Foto: ANDREW YATES / Afp