NRK Meny
Normal

Kjærestene må møte i vitneboksen

Conrad Murrays kjærester skal vitne i rettsaken mot legen som er tiltalt for uaktsomt drap på popstjernen Michael Jackson.

Dr. Conrad Murray

Jacksons personlige lege, Conrad Murray, risikerer fire år i fengsel for uaktsomt drap. Nå vitner kjærestene hans mot ham.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Det var forventet at tre av Murrays kjærester skulle innta vitneboksen mandag kveld, men det gikk ikke helt etter planen.

Kun Bridget Morgan, som ble kjent med Murray i 2003, måtte gjennom en kort utspørring.

– Jeg prøvde å ringe Murray 25. juni 2009 (Jacksons dødsdag), men fikk ikke svar, fortalte hun.

Jackson i Tokyo mars 2007

Jackson døde av for høye doser med propofol

Foto: ITSUO INOUYE / AP

En annen av Murrays kjærester, Sade Anding, sa under et rettsforhør i januar at hun var på telefonen med Murray da han oppdaget at Jackson hadde sluttet å puste.

– Jeg hørte ham ikke på telefonen lenger. Jeg hørte lyder som om telefonen var i en jakkelomme og hørte stemmer som mumblet, forklarte Anding i januar.

En annen kjæreste, Bridgette Morgan, har tidligere sagt at hun snakket med Murray, kun 30 minutter før Michael Jackson døde, skriver CNN.

Nicole Alvarez, den tredje kjæresten og moren til Murrays yngste barn, skal i vitneboksen for å forklare seg om propofolen som ble levert til hennes hus.

– Umulig å vite hvem som ringte

Edward Dixon under Jackson-rettsaken

Edward Dixon går gjennom telefonutskriftene til Murray

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Telefonutskriftene til den tiltalte legen Conrad Murray, ble grundig gjennomgått under mandagens rettsak. Blant dem en 32 minutters lang telefonsamtale rundt klokken 11 om morgenen.

I følge aktoratet var legen i telefonen i 45 minutter i steden for å passe på sin pasient. Han skal også ha brukt tiden til å sende en e-post. Selv hevder Murray at han bare var ute av soveværelset for å gå på do i to minutter.

– AT&T sparer ikke på innholdet i SMS'ene eller samtalene, sier Edward Dixon som jobber for teleselskapet «AT&T.»

Legens forsvarere mener derfor at det er umulig å vite helt sikkert hvem som snakket i telefonen til de gitte tidene. Dixon bekreftet under forsvarets kryssforhør at utskriftene ikke viser hvem som brukte telefonen, men kun at det var Murrays telefon.

– Løy om Jacksons medisiner

Dr Thao Nguyen under Jackson-rettsaken

Thao Nguyen sier Murray ikke fortalte henne at Jackson fikk propofol i tillegg til andre medisiner.

Foto: MARIO ANZUONI / Afp

Fjerde person i vitneboksen var hjertespesialist Thao Nguyen.

Hun sier Murray kom til henne for å be om medisiner for Jackson som hadde søvnproblemer.

– Jeg spurte ham hva slags medisiner Jackson hadde fått og da svarte han at Jackson hadde fått fire milligram Lorazepan, sier Nguygen.

Ifølge spesialisten svarte Murray nei, da han ble spurt om Jackson gikk på andre medisiner.

– Alt jeg ber om er rettferdighet

Janet ankommer Jackson-rettsaken

Janet Jackson på vei inn til rettsalen på mandag

Foto: FREDERIC J. BROWN / Afp

Flere medlemmer av Jackson-familien, blant dem Janet, Rebe, Randy, Jermaine og hans kone var tilstede under mandagens rettsak.

Moren Katherine Jackson er for tiden i Montreal for å se på Cirque du Soleils oppvisning av «Michael Jackson: The Immortal World Tour» og var derfor ikke tilstede i retten på mandag.

Søsteren La Toya Jackson har tvitret aktivt fra rettsalen tidligere og skapt frustrasjon for dommeren vil at de involverte skal la være å kommentere saken i media.

«Alt jeg ber om er rettferdighet. Dr. Murray slipper for lett unna» tvitret La Toya på fredag.

Conrad Murray risikerer fire års fengsel om han blir funnet skyldig i uaktsomt drap. Rettssaken er ventet å vare i fire–seks uker.

Kulturstrøm

 • –Håper Stortinget stanser kunstgave

  Nikolai Tangen vil dele samlingen av verker av nordiske modernister med Sørlandet Kunstmuseum, men gaven kommer med forbehold om et nytt museumsbygg i Kristiansand. Bygget er beregnet til en kostnad av en halv milliard kroner og med behov for 40 millioner kroner i årlig driftsstøtte fra det offentlige. Nå håper motstanderne av prosjektet at politikerne på Stortinget vil avvise prosjektet, skriver Klassekampen. Tangen har tidligere uttalt at han opplever kritikken som søkt og urimelig.

  Nicolai Tangen med bilde av Rolf Nesch
  Foto: Johan E. Bull
 • Norsk barnebok til England

  Ingunn Thons debutbok «Ollis» har kommet inn i varmen hos det engelske forlaget Wacky Bee Books. Boken er så langt solgt til Danmark, England, Georgia, Italia, Tyrkia og Tyskland, melder forlaget. – Det føles som en skikkelig stor dag, sier forfatter Ingunn Thon selv via pressemeldingen. Ingunn Thon arbeider i NRK Super, blant annet som dukkespiller (NTB).

  Mennesker omgitt av gjenstander, bokomslag