NRK Meny
Normal

Vaniljemuffins med kardemomme

Jeg fikk en gang servert noen utrolig gode muffins på en kafé i Göteborg, og dette er min versjon av dem, sier Marit Røttingsnes Westlie.

Vaniljemuffins
Foto: Øystein Westlie / NRK


Nedenfor får du en grunnoppskrift på muffins som det går virkelig raskt å lage. De krever ingen miksmaster og nesten ingen rørejobb med bare håndkraft heller. Noen runder med sleiva er det eneste som skal til.

I tillegg til grunnoppskriften trenger du:

6 ss vaniljekrem, hjemmelagd eller ferdigkjøpt

malt kardemomme.

Grunnoppskrift:

400 g hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 ts natron

175 g brunt sukker

100 g smør

2 egg

1 1/2 dl matfløte

1 dl matyoghurt

Stekes på 200 grader i 20-25 minutter. Sett muffinsformer oppi et muffinsbrett eller finn fram 12 doble muffinsformer og et stekebrett.

Bland hvetemel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med egg, fløte og yoghurt og ha det oppi bollen sammen med det tørre. Rør det kjapt sammen.

Fordel ca halvparten av røra i muffinsformene. Legg 1/2 ss vaniljekrem i hver form og fordel resten av røra oppå. Strø godt med kardemomme på toppen.

Stek muffinsene på nederste rille. Bruk en kakepinne for å sjekke om muffinsene er gjennomstekt. Stikk pinnen midt nedi en av muffinsene. Er pinnen tørr, er muffinsene ferdige. Hvis det fester seg røre til pinnen, må de få noen minutter til i stekeovnen. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.

Hør innslaget på Nitimen

Marits hjemmeside