Normal

MTV nektes plass

MTV beskylder RiksTV for å favorisere eierne NRK, TV 2 og Telenor i det nye digitale bakkenettet.

RiksTV logo Riks TV

RiksTV har ansvaret for hva mange nordmenn får på tv-skjermene sine fra høsten av.

Foto: Nettside

 

Svein Ove Søreide

AVVISER KRITIKKEN: -Ingen skal ha fordel av at de også er inne på eiersiden i RiksTV, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.

Foto: Pressebilde

Les også: Heavy satsing fra MTV

Mer om musikkbransjen!

MTV vil nå klage RiksTV inn for Post- og teletilsynet, opplyser MTVs sjef i Norge, Marit Kringstad, til Dagens Næringsliv.

- Det er som om Tine eide alle ostediskene i landet og ryddet vekk alle produkter fra konkurrenten Synnøve Finden, sier Kringstad.

Armlengdes avstand?

Ifølge MTV vil RiksTV gi plass til en rekke helt nye kanaler i bakkenettet, flere av dem fra RiksTVs egne eiere NRK og TV 2. MTV får imidlertid ikke plass.

MTV stikker derfor nå spørsmål ved om RiksTV har holdt armlengdes avstand til eierne ved utvelgelse av kanaler.

Avviser kritikken

MTV logo

MTV ønsker seg plass i bakkenettet.

Foto: MTV

Kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV avviser at de favoriserer eierne i RiksTV.

Frykter ikke reaksjon

Han frykter ikke noen reaksjon fra Post- og teletilsynet.

- Myndighetene kan kreve innsyn i alle avtaler vi inngår og kikke oss i kortene. Dette er en situasjon vi overhodet ikke frykter. Ingen skal ha fordel av at de også er inne på eiersiden i RiksTV, sier Søreide.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Stranger-bok solgt til USA

  Simon Strangers siste roman «Leksikon om lys og mørke» ble først refusert av forfatterens eget forlag i Norge. Nå er boken solgt til det anerkjente storforlaget Knopf i USA, melder VG.

  Laster Instagram-innhold
 • Storbandpris til Shannon Mowday

  Musiker, komponist, arrangør, pedagog og bandleder Shannon Mowday er hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2018. Mowdays entusiasme og lidenskap for musikken er svært inspirerende, og hennes innsats for og samarbeid med storband, spesielt med unge musikere, tilfører miljøet enormt mye, heter det i begrunnelsen.

  Shannon Mowday (t.h)
  Foto: Kari Grete Jacobsen/Østnorsk jazzsenter
 • Nå får også kvinner skrive opera

  For første gang bestiller The Metropolitan Opera i New York nye verk fra kvinnelige komponister. De to komponistene Jeanine Tesori og Missy Mazzoli har begge fått i oppdrag å komponere operaer basert på romaner. – Med dette ønsker vi å sende et sterkt signal om at opera er for alle, sier operaens musikalske leder til The New York Times.

  Met Opera
  Foto: John Minchillo / AP