MTV nektes plass

MTV beskylder RiksTV for å favorisere eierne NRK, TV 2 og Telenor i det nye digitale bakkenettet.

RiksTV logo Riks TV

RiksTV har ansvaret for hva mange nordmenn får på tv-skjermene sine fra høsten av.

Foto: Nettside

 

Svein Ove Søreide

AVVISER KRITIKKEN: -Ingen skal ha fordel av at de også er inne på eiersiden i RiksTV, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.

Foto: Pressebilde

Les også: Heavy satsing fra MTV

Mer om musikkbransjen!

MTV vil nå klage RiksTV inn for Post- og teletilsynet, opplyser MTVs sjef i Norge, Marit Kringstad, til Dagens Næringsliv.

- Det er som om Tine eide alle ostediskene i landet og ryddet vekk alle produkter fra konkurrenten Synnøve Finden, sier Kringstad.

Armlengdes avstand?

Ifølge MTV vil RiksTV gi plass til en rekke helt nye kanaler i bakkenettet, flere av dem fra RiksTVs egne eiere NRK og TV 2. MTV får imidlertid ikke plass.

MTV stikker derfor nå spørsmål ved om RiksTV har holdt armlengdes avstand til eierne ved utvelgelse av kanaler.

Avviser kritikken

MTV logo

MTV ønsker seg plass i bakkenettet.

Foto: MTV

Kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV avviser at de favoriserer eierne i RiksTV.

Frykter ikke reaksjon

Han frykter ikke noen reaksjon fra Post- og teletilsynet.

- Myndighetene kan kreve innsyn i alle avtaler vi inngår og kikke oss i kortene. Dette er en situasjon vi overhodet ikke frykter. Ingen skal ha fordel av at de også er inne på eiersiden i RiksTV, sier Søreide.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Får Dobloug-prisen

    Forfatterne Carl Frode Tiller og Nils Christian Moe-Repstad får litteraturprisen, som består av et diplom og 200.000 svenske kroner. Prisen ble delt ut av den norske Dobloug-komiteen, på vegne av Svenska Akademien.

  • Get-kunder mister TV 2-kanalene

    480.000 Get-kunder mister TV2s kanaler etter at det ikke ble enighet mellom partene om en ny distribusjonsavtale innen midnatt, opplyser Telia Norge. Dermed blir det svarte TV-skjermer. Avtalen regulerer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler.

  • Kunstneren Christo er død

    Kunstneren Christo, som var mest kjent for å pakke inn store byggverk og landskaper, er død, 84 år gammel. Bulgarskfødte Christo Vladimirov Javacheff, som han egentlig het, døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i New York søndag.