MTV lanserer 90-tallskanal

MTV Classic gir gjensyn med Beavis + Butthead, Punked og Jackass.

– Kanalen skal ha et spesielt fokus på musikk fra 1990-tallet og starten av 2000-tallet, sier MTV til nyhetsbyrået AP.

Den nye kanalen er en relansering av gamle VH1 Classic og skal servere mengder av nostalgi for fans av 90-tallsserier som "Daria", "Total Request Live", og "Pimp my Ride".

Maratonsendinger

MTV Classic skal ha maratonsendiger av hele sesonger av seriene "The Real World," ''Road Rules" and "Laguna Beach," i tillegg til episoder av "Cribs," ''Jackass," ''Punk'd" and andre TV-serier fra MTVs historie. "MTV Unplugged"- episoder som ikke har vært vist på mange år vil også bli sendt i reprise.

35-års jubileum

MTV Classic lanseres mandag 1. august på dagen 35 år etter at MTV så dagens lys. Den første sendingen vil være "MTV Hour One," et gjensyn med den første sendingen som gikk på kanalen i 1981.

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm