Hopp til innhold

MSF Skagen er i gang!

Vestfolds nest mest markante flåteekspedisjon la mandag ut fra Horten. Nå håper H.E.K.K.på heder og berømmelse!

Horten Ekspedisjons og Kamerat Klubb
Foto: MMS-foto: Nils Johan Halvorsen / NRK

Mandag 17. juli, på slaget tolv la H.E.K.K (Horten Ekspedisjons og Kamerat Klubb) ut på sin mest vågale ekspedisjon: Horten – Skagen i egenkonstruert flåte.

Lite tiltro

Verken venner, familie eller Redningsselskapet har særlig tro på at de 4 gutta kommer til å lykkes. Selv har Aron Folmoe, Kristian Jørgensen, Lars Petter Aas-Haug og Marius Nilsen noe mer tro på seg selv og sin farkost.

Avreise fra Horten
Foto: MMS-foto: Nils Johan Halvorsen / NRK

- Kommer vi ikke lengre enn til Kristiansand så har vi i alle fall gjort et forsøk, da kan vi holde hodet hevet, sier Kristian Jørgensen.

Det var stor ståhei i gjestehavna i Horten, mandag formiddag. På oppfordring fra Reiseradioen hadde mange tatt turen for å vinke flåteekspedisjonen adjø.

Sågar ordfører, Nils Henning Hontvedt var på plass. Han fikk den tvilsomme æren av å døpe farkosten.

Dåp
Foto: MMS-foto: Nils Johan Halvorsen / NRK

Etter Heyerdahl

- Jeg døper herved denne… farkosten til MSF (MotorisertSeilFlåte) Skagen.

- Måtte hell og lykke følge deg på alle verdens hav, sa ordføreren før en middelspriset Martini Asti gikk i ”skutesida”.til stor applaus fra de frammøtte.

- Etter Tor Heyerdahl må dette være den mest markante flåteekspedisjonen fra Vestfold. Vi kan vurdere en statue, eller en plakett, sa Ordfører i Horten, Nils Henning Hontvedt.

  Nettradio: Hør innslaget her

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP