Normal

Motorpsycho-premiere fredag kveld

Jello Biafra synger med Motorpsycho på en ny låt som får premiere fredag kveld.

Jello Biafra

Jello Biafra skjøv andre planer unna – og tok seg tid til å gjøre vokalen på Motorpsychos innspilling av låten «Punch», som blir å høre på hyllestplaten «All Sewn Up – A Tribute to Patrik Fitzgerald», som slippes i mars.

Foto: ERIN LUBIN / AP

Motorpsycho

Motorpsycho blir å høre på hyllestplaten til Patrik Fitzgerald, som slippes på norsk plateselskap i mars.

Foto: K&U / K&U
Patrik Fitzgerald

Den kommende plata på Crispin Glover Records er en hyllest til Patrik Fitzgerald.

Foto: MySpace

Fredag kveld blir det premiere på Motorpsychos versjon av den gamle punklåten «Punch» – med Jello Biafra som gjestevokalist.

Gammel låt i ny drakt

Det skjer på en amerikansk radiostasjonen 106.5KWOD i Sacramento, i programmet «Punk Rock Academy» . Der vil «Punch», den akustiske punkpoeten Patrik Fitzgerald s låt fra 1983-utgivelsen «Gifts & Telegrams», bli å høre for første gang i ny drakt.

Jello Biafra , tidligere frontmann i Dead Kennedys , hadde egentlig ikke tid til å bli med på innspillingen.

– Da han fikk høre hvilken låt det var snakk om, og at det var Motorpsycho som skulle være med, sa han ja med en gang. Han fikk den første platen deres og singelen av noen av gutta i Israelvis for 16-17 år siden, sier Torgeir Lund i Crispin Glover Records i Trondheim.

A Tribute to Patrik Fitzgerald

«Punch» er hentet fra Crispin Glovers kommende utgivelsen «All Sewn Up – A Tribute to Patrik Fitzgerald», en dobbel-CD og vinyl med artister både fra Norge og utlandet; i tillegg til Motorpsycho blant andre også Jackie Leven.

I mars markeres kultartisten under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. Ifølge Adresseavisen blir det med nevnte hyllestplate, ditto konsert samt premiere på dokumentarfilmen «All The Years of Trying», der historien om Fitzgerald fortelles.

Patrik Fitzgerald vil selv være til stede og holde konsert, og det gis også ut et album med nytt Fitzgerald-materiale.

Kulturstrøm

 • Kulturprofil for retten i Sverige

  I dag starter rettsaken mot mannen svenske medier fortsatt kaller «kulturprofilen», men som her i Norge for lengst er identifisert som Jean-Claude Arnault, gift med et av medlemmene i Svenska Akademien. Arnault er tiltalt for voldtekt og saken har utløst krise for Nobels litteraturpris.

  Jean-Claude Arnault
  Foto: HENRIK MONTGOMERY / AFP
 • Var Bernt og Erling eit par?

  Manusforfattaren for «Sesame Street» Mark Saltzman har letta på sløret til Queerty, og seier at han alltid tenkte på dei to dukkene som eit par. No svarer derimot organisasjonen «Sesame Workshop», som står bak Barne TV-serien, at Bernt og Erling berre er venner, og at dei ikkje har nokon seksuell legning.

  Bernt og Erling
  Foto: Beth A. Keiser / AP