Motorpsycho-premiere fredag kveld

Jello Biafra synger med Motorpsycho på en ny låt som får premiere fredag kveld.

Jello Biafra

Jello Biafra skjøv andre planer unna – og tok seg tid til å gjøre vokalen på Motorpsychos innspilling av låten «Punch», som blir å høre på hyllestplaten «All Sewn Up – A Tribute to Patrik Fitzgerald», som slippes i mars.

Foto: ERIN LUBIN / AP

Motorpsycho

Motorpsycho blir å høre på hyllestplaten til Patrik Fitzgerald, som slippes på norsk plateselskap i mars.

Foto: K&U / K&U
Patrik Fitzgerald

Den kommende plata på Crispin Glover Records er en hyllest til Patrik Fitzgerald.

Foto: MySpace

Fredag kveld blir det premiere på Motorpsychos versjon av den gamle punklåten «Punch» – med Jello Biafra som gjestevokalist.

Gammel låt i ny drakt

Det skjer på en amerikansk radiostasjonen 106.5KWOD i Sacramento, i programmet «Punk Rock Academy» . Der vil «Punch», den akustiske punkpoeten Patrik Fitzgerald s låt fra 1983-utgivelsen «Gifts & Telegrams», bli å høre for første gang i ny drakt.

Jello Biafra , tidligere frontmann i Dead Kennedys , hadde egentlig ikke tid til å bli med på innspillingen.

– Da han fikk høre hvilken låt det var snakk om, og at det var Motorpsycho som skulle være med, sa han ja med en gang. Han fikk den første platen deres og singelen av noen av gutta i Israelvis for 16-17 år siden, sier Torgeir Lund i Crispin Glover Records i Trondheim.

A Tribute to Patrik Fitzgerald

«Punch» er hentet fra Crispin Glovers kommende utgivelsen «All Sewn Up – A Tribute to Patrik Fitzgerald», en dobbel-CD og vinyl med artister både fra Norge og utlandet; i tillegg til Motorpsycho blant andre også Jackie Leven.

I mars markeres kultartisten under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. Ifølge Adresseavisen blir det med nevnte hyllestplate, ditto konsert samt premiere på dokumentarfilmen «All The Years of Trying», der historien om Fitzgerald fortelles.

Patrik Fitzgerald vil selv være til stede og holde konsert, og det gis også ut et album med nytt Fitzgerald-materiale.

Kulturstrøm

  • Buss for kultur

    Bussjåfører er villige til å streike for kulturarbeidernes pensjonsordninger. Riksmekleren har kalt inn partene i kulturstreiken til ny mekling onsdag, og hvis de ikke kommer til enighet er Fagforbundet Buss- og Sporveisarbeidernes Forening BSF villige til å ta ut medlemmer i sympatistreik, skriver de i et debattinnlegg på nettstedet Fri Fagbevegelse.