NRK Meny
Normal

Motorpsycho fremfører klassiker på Slottsfjell

Motorpsycho framfører gjennombruddsplata «Demon Box» i sin helhet på Slottsfjell-festivalen i Tønsberg neste sommer.

Motorpsycho

KLASSIKER: Motorpsycho fortsetter trenden med å framføre sine 90-tallsalbum i sin helhet. Fra venstre Hans Magnus «Snah» Ryan, Bent Sæther og Kenneth Kapstad.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Trønderne feiret nylig 25 år som band, og har opparbeidet seg en unik status i Norge for sin kvalitet, kreativitet og evne til å fornye seg.

Foruten at de stadig gir ut kritikerroste album, har de også de siste årene tillatt seg å feire noen av sine klassiske 90-tallsalbum, som har vært med på å sikre dem en stor og dedikert fanbase over hele Europa.

Gamle sanger om igjen

De siste par årene har plata «Blissard» (1996) blitt hevet fram og spilt i sin helhet på konserter, ikke minst som følge av at forfatter Johan Harstad skrev en bok om plata, knyttet opp til egne opplevelser rundt den.

Før Øyafestivalen i 2010 inviterte Motorpsycho fansen til å stemme fram hvilken plate de skulle framføre i sin helhet på festivalen. «Timothy's Monster» (1994) vant denne kåringen, og for mange står konserten som en av Øya-historiens største øyeblikk.

Demon Box, Motorpsycho

GJENNOMBRUDD: Coveret på plata «Demon Box» fra 1993.

Foto: NTB

Motorspychos gjennombruddsplate «Demon Box» (1993) knep en andreplass i denne kåringen, og de som eventuelt var skuffet i 2010, kan nå blidgjøres.

Under Slottsfjell i Tønsberg neste sommer skal nemlig den spellemannsnominerte plata framføres i sin helhet. Samtidig blir den nyutgitt i sin opprinnelige lengde i desember.

Magisk

– Med «Demon Box» beviste vi for oss selv og resten av verden at visjonen holdt mål, at vi var i stand til å sette den ut i livet, og at Motorpsycho som konsept var liv laga, sier vokalist og bassist Bent Sæther til festivalens egne hjemmesider.

Siden 1993 er Sæther og gitarist/vokalist Hans Magnus «Snah» Ryan igjen av originalbesetningen, mens trommeslager Håkon Gebhardt sluttet i bandet for flere år siden. Sæther sier at de vurderer å la tidligere bidragsytere være med på scenen i Tønsberg i juli.

– Vi har aldri spilt den fra A til Å, og å gjøre det på en utescene på sommeren virker i utgangspunktet som en helt idiotisk idé, men det er jo fort i en sånn situasjon at det skjer det der egne og unike som kan bli helt magisk, sier Sæther i en pressemelding.