NRK Meny
Normal

Møt redaksjonen

Her kan du bli kjend med, og lese meir om menneska bak eit av Noregs mest populære radioprogram.

Norgesglasset
Foto: Nadia Frantsen / NRK

Pål Plassen

Pål Plassen
Foto: Nadia Frantsen / NRK

Kvar vekedag går Pål i studio som programleiar for eit av Norges mest populære radioprogram.

Pål var berre åtte år da han satte seg i eit radiostudio for fyrste gong. Debuten skjedde i eit barneprogram i Ottadalsradioen heime i Vågå i Gudbrandsdalen.

Etter vidaregåande og studier ved Universitetet i Oslo, arbeide Pål som assistent og script i nyheitsavdelinga, før engasjement som journalist i Dagsnytt i 2002.

Pål har også rapportert for Østlandssendningen, samt vore informasjonsmedarbeidar i NRK Drama. Ved sidan av studier på Lillehammer har Pål vore reportar og nyhetsopplesar i NRK Hedmark og Oppland. Før Norgesglasset har Pål jobba for Nitimen og som reisande reporter i Reiseradioen.

I tillegg til erfaring frå NRK har Pål også vore ekspeditør i bokhandel, billettør i NSB, museumsvakt og journalist i studentavisa Universitas.

Agnete Daae-Qvale Holmemo

Agnete Daae-Qvale Holmemo
Foto: Nadia Frantsen / NRK

Etter å ha først sirklet over Nord-Norge, siktet storken seg inn på Ålesund by og slapp ned Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Agnete er utdannet radiojournalist fra Høgskulen i Volda og har jobbet i Norgesglasset siden våren 2006. Her lager hun reportasjer og vikarierer som vaktsjef, i tillegg til å sørge for at Norgesglasset også har et oppdatert innhold på internett.

Agnete er eier av en gammel rød traktor, en utsoppet oter, og har tidligere jobbet som juletreselger. Hun er også redaksjonens eneste distriktsmester i trekkspill.

E-post: Agnete Daae-Qvale Holmemo

Bjørn Johan Jacobsen

Bjørn Johan Jacobsen
Foto: Nadia Frantsen / NRK

Bjørn Johan Jacobsen har vært med Norgesglasset fra planleggingen av, og de siste ti åra som vaktsjef.

Før han kom til NRK hadde han fartstid som journalist i avis siden midten av 70-tallet.

Bjørn Johan er cand. mag. med fagene historie, norsk og folkeminnevitenskap.

Få kan leke med ord som Bjørn Johan. Det lærte han i det robuste fiskemiljøet han kommer fra.

Bjørn Vang

Bjørn Vang
Foto: Nadia Frantsen / NRK

Bjørn Vang er Norgesglassets mann i nord med base i Bodø. Fjellmann, havmann og storbymann, født og oppvokst i Gerhardsens tid i en evigvakker dal i Målselv, har også bodd i Sverige, Portugal og Trondheim (han er forfatter i Portugal og journalist i Norge).

Favorittbyer er Lisboa, Stockholm og Nidaros. Det beste med Bodø er havet, fjellene, ørretvannene, øyene og fisken. Cand. philol med hovedfag i nordisk språk og litteratur, har jobbet i NRK siden 1983.

Ragnhild Sleire Øyen

Ragnhild Sleire Øyen
Foto: Nadia Frantsen / NRK


Ragnhild er fra Førde i Sogn og Fjordane, men siden hun bodde på østlandet da hun lærte å snakke, skal det godt gjøres å skjønne at hun er vestlending.

Ragnhild er utdannet radiojournalist fra Høgskulen i Volda og har jobbet i Norgesglasset siden 2002, kun avbrutt av en liten tur i Schrödingers katt på NRK 1. I Norgesglasset er hun reporter og vaktsjef-vikar.
Før det var hun innom NRK Sogn og Fjordane, og har ellers bakgrunn som stuepike, lærervikar og hulder. Ragnhild er cand. mag med fagene litteraturvitenskap, nordisk og drama/teater.

Sjur Sætre

Sjur Sætre
Foto: Nadia Frantsen / NRK

Sjur Sætre er en av to Norgesglassreportere i Oslo. Han er født i 1961, og er nøye med å si at han ikke kommer fra Oslo, men fra Nesodden.

I 1985, etter noen år på Universitetet i Oslo og Journalistutdanning i Volda, fikk Sjur sommerjobb i NRK-Nordland i Bodø. Den sommerjobben varte i 15 år.

I 2000 begynte Sjur Sætre som reporter for Norgesglasset i Oslo.

I løpet av tiden i NRK har han vært programleder for uttalige radiosendinger, og han har laget tusenvis av radioreportasjer om alt mellom himmel og jord for ulike radioprogram. Sjur har også jobbet mye med TV, og har blant annet to runder som programleder i Norge Rundt.

- Jeg har verdens morsomste jobb, sier Sjur om jobben som Norgesglassreporter i Oslo.

Thor Henry Bjor

Thor-Henry Bjor
Foto: Nadia Frantsen / NRK

Thor Henry er en hyggelig 2-barns pappa fra Asker. Har jobbet i Norgesglasset siden 2001. Thor Henry rykker ut fra sin base i Oslo og liker å møte alle slags mennesker som har en god historie å fortelle.

Bjor kom til NRK i 1996 etter endt utdannelse fra Mediehøgskolen Gimlekollen og Universitetet i Tromsø.

Tron Soot-Ryen

Tron Soot-Ryen
Foto: Nadia Frantsen / NRK


Tron har vært i Norgesglasset helt siden starten i 1994, både som reporter, kåsør og i blant programleder.

Han har vært journalist i 30 år, med utdanning fra radiolinja ved Disktrikshøgskulen i Volda. Han jar jobbet både med avis og radio, mange år i NRK Trøndelag og fra 1990 i riksradioen. Hver fredag leder Tron debattprogrammet ”Rett på med Tron Soot-Ryen” som inviterer lytterne til debatt om aktuelle emner.

Det er NRK-senteret på Tyholt som har vært Trons base de siste 25 år, og selv om han kommer fra Bærum, noe omgivelsene elsker å påpeke.
Tron er spesielt interessert i mat og har utgitt flere bøker. Temaene er tilsetningsstoffer, matkvalitet, matolje og matlaging. I Norgesglasset lager han matinnslag sammen med kokk Inge Johnsen og de har laget Norgesglassets kokebok sammen. Som journalist er Tron et typisk ”potet” som kan brukes til mye, men han er spesielt interessert i historie og samfunnspørsmål.

Kulturstrøm

  • Drapsdømte Amanda Knox til Norge

    Historien om den unge amerikanske collegestudenten som ble dømt for drap i Italia rystet en hel verden. Amanda Knox ble sittende i fengsel i fire år før hun til slutt ble frikjent i 2013. Knox har siden blitt ytterligere kjent gjennom Netflix-dokumentaren Amanda Knox og senest gjennom Facebook-serien «The scarlet letter reports», hvor hun intervjuer kvinner som har opplevd å bli seksualiert og demonisert gjennom media. 22. oktober i år kommer hun til Oslo for å fortelle sin historie i samtale med Sarah Natasha Melbye.