Møt programlederne

I høst byr Frokost-TV på et nytt og et gammelt programlederpar. Cille Biermann og Petter Nome tar opp tråden fra i vår, mens tidligere programleder Brita Garden har med seg Pål Thoresen inn som ny makker.

Pål Thoresen, Brita Garden, Cille Biermann og Petter Nome
Foto: Geir Evensen / NRK

Disse fire programlederne skal lede seerne trygt gjennom høsten. En liten presentasjon av hver enkelt følger derfor her:

Cille Biermann
Foto: Geir Evensen / NRK

Cille Biermann

Cille er ei skikkelig gladjente, hun ler alltid, uansett hvor trøtt hun er. Blant gjengen i Frokost-TV går det dermed ofte sport i hvem som først får Cille til å le.

Cille har jobbet i NRK siden 1988, og dermed vært innom de fleste redaksjoner. Hun har jobbet både på dagtid, i Nattradioen og Frokost-TV, dermed burde vel døgnrytmen være totalt forstyrret?

I hvert fall mener hun Frokost-TV er den eneste gode og forståelige unnskyldningen for å komme for sent på jobben. Det betyr at hun at hun aldri kommer for sent selv?

Petter Nome
Foto: Geir Evensen / NRK

Petter Nome

Fra han var ti år gammel har Petter Nome villet bli journalist. Før han kom så langt var han innom yrker som trikkekonduktør (- flotte kolleger, men grusomme vaktplaner og dårlig lønn), industriarbeider (- på Christiania Spigerverk, der jeg jobbet med galvanisering av spiker, flenser, rør og annet rart av jern og stål.) og i en periode jobbet han også som sjømann. (- På ro-ro skip i Nordsjøen og bulkfart i Nord- og Sør-Amerika, Europa og Russland).

Her i NRK har han ledet og deltatt i en rekke programmer siden han startet som programleder i rockeprogrammet ZikkZakk i 1984. Blant dem Dagsrevyen, Rondo, Gringos, Åpent Hus og Sommeråpent

I 2003 til 2006 var han borte fra NRK, og jobbet som kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen. Nå er han imidlertid tilbake på plass igjen.

Brita Garden
Foto: Geir Evensen / NRK

Brita Garden

På sitt NRK-repertoar har Brita Garden blant annet Kokkekamp, Sommeråpent og Puls. I tillegg er hun den eneste av de fire programlederne som har jobbet i sporten. Brita har det siste året vært ute i mammapermisjon og borte fra TV-skjermen. Nå er hun tilbake for fullt, og klar for en ny runde med Frokost-TV.

- Det som er litt kjedelig med Frokost-TV er at man må stå opp så tidlig om morgenen. Men nå har jeg to barn på under tre år, så da ville jeg nok ikke fått sove så altfor lenge uansett, sukker Brita.

Etter å ha vært i Frokost-TV i to år vet hun uansett hva hun går til, og hun klarer seg bra!

– Det som blir ekstra spennende blir å jobbe med Pål, forteller hun.

– Vi har bare kjent hverandre i noen uker, men han er et hyggelig bekjentskap, så dette virker lovende!

Pål Thoresen
Foto: Geir Evensen / NRK

Pål Thoresen

Thoresen startet sin journalistiske løpebane i nærradioer på 80-tallet, før han kom over til NRK. I løpet av årene her har han vært innom både TV og radio i programmer som Etter Skoletid, Sommeråpent, Blender, Popquiz og Reiseradioen. Han kommer til Frokost-TV fra Nitimen, der han har holdt til de siste årene.

Men det er ikke bare radio og TV som står i hodet på denne mannen. Pål har spilt i bandet Snehvit (der han var vokalist og gitarist) og er veldig musikkinteressert.

Som seg hør og bør for en programleder med respekt for seg selv er han en mann av godt humør, han ler høyt og mye, og de kjappe kommentarene sitter løst.

Kulturstrøm

  • Ny teatersjef på Rosendal

    Briten Alexander Roberts (33) blir ny teatersjef på Rosendal Teater (tidligere Avant Garden). Roberts har bygget opp Reykjavik Dance Festival og er nå klar for Trondheim.

  • Tre CNN-journalister løslatt

    I USA er tre journalister løslatt etter å ha blitt pågrepet under en live-sending, mens de rapporterte opptøyene i Minneapolis. Det melder CNN. Myndighetene i delstaten sier de beklager.