NRK Meny
Normal

Nico & Vinz: – Han er vårt tredje medlem

23 år gamle Amanuel Kidane fra Holmlia førte Nico & Vinz sammen og til topps på Billboard. Nå hyller duoen barndomskompisen.

Amanuel Kidane

MANNEN BAK NICO & VINZ: Musikkmanager Amanuel Kidane har styrt karrieren til Nico & Vinz fra starten under navnet Envy i 2009, og er med dem ennå. – Plateselskapet ser et potensial i dem, og det er det samme potensialet som jeg har sett og visst om lenge. Det er godt å få det bekreftet, sier Kidane i ny dokumentar.

Foto: Fra dokumentaren / Skjermdump

Oslo-duoen Nico & Vinz har herjet amerikanske hitlister i sommer med «Am I Wrong», og albumet «Black Star Elephant» slippes i midten av oktober.

Veien til toppen har tilsynelatende gått raskt for Nico & Vinz, som flyttet til USA først i vår.

Men gutta har jobbet jevnt og trutt i hovedstadens musikkmiljø i årevis, godt hjulpet av manageren Amanuel Kidane.

I en ny dokumentar hyller nå Vincent Dery og Nicolay Sereba barndomsvennen som har hjulpet dem til topps.

Saken fortsetter under dokumentaren.

Førte Nico og Vinz sammen

– Det var han som introduserte meg og Vinz for hverandre og foreslo at vi skulle jobbe sammen, sier Nicolay «Nico» Sereba i dokumentaren, som er en del av en Youtube-serie kalt «Nye forbilder» laget av organisasjonen Vibro.

– Grunnen til dét var at Amanuel sa at vi var de to beste han hadde jobbet med. Det var først bare et prosjekt der vi skulle prøve å hjelpe hverandre oppover i bransjen. Så ble vi etterhvert en gruppe. Det var en naturlig prosess, sier Sereba videre.

I 2009 tok Kidane så med seg Nico og Vinz og tre musikkprodusenter, og startet et plateselskap.

– Vi tenkte «vi har fem flinke folk, la oss danne et selskap». Så jeg og en kompis startet selskapet 5 Star Entertainment og begynte å investere i Envy. Hittil virker det som den beste investeringen vi kunne ha gjort, sier Amanuel Kidane i dokumentaren.

Saken fortsetter under bildet.

Nico & Vinz i studio

I STUDIO: Nico & Vinz jobber med albumet «Black Star Elephant» sammen med produsentene Petter Walther Walthinsen og Magnus Martinsen - alle fra 5 Star Entertainment-selskapet som Amanuel Kidane og Filip Durkan grunnla i 2009.

Foto: Fra dokumentarserien 'Nye forbilder' av organisasjonen Vibro / Skjermdump

– Ville ikke vært her uten ham

Envy, nå under navnet Nico & Vinz, skrev under internasjonal platekontrakt med plateselskapet Warner i fjor høst og flyttet til USA i vår - med barndomsvennen og manageren med på lasset.

– Han er det tredje medlemmet. Han er den som spiller i bakgrunnen, sier Vincent «Vinz» Dery om den BI-utdannede 23-åringen fra Holmlia i Oslo.

– Amanuel er først og fremst en god venn som jeg har kjent siden jeg var liten. Men han er også manageren vår, og hans rolle er å sørge for at vi har det bra hele tida. Alle henvendelser og alt som skjer skal gjennom ham. Han kjenner til hva vi vil, han vet hva vi ønsker, og han vet hvis noe er feil for oss, sier Nicolay Sereba.

– Han gjør også alt administrativt rundt oss. På kontoret har han papirarbeid som gjør meg «gæren i huet». Tilbring litt tid med ham, så skjønner du hvor mye tid han bruker på oss. Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten ham, legger han til.

Takker Holmlia

Nicolay «Nico» Sereba takker oppvekstmiljøet i drabantbyen Holmlia i Oslo for at Nico & Vinz har kommet såpass langt.

– Amand og jeg er begge fra Holmlia, og har vokst opp i et miljø der veldig mange hadde store drømmer. Det ga prestisje på Homlia å oppfylle ens drømmer, og mange av gutta derfra har sett motivasjonsklipp sammen og «pumpa» hverandre opp til å tro at alt er mulig. Østkantmiljøet på Holmlia er sånn, sier han.

Amanuel Kidane sier i intervjuet, som er gjort i vår, at han nå ser fram til at hele verden får hørt musikken han har hatt troa på i mange år.

– Vi har fått en omfattende platekontrakt som sørger for lansering i hele verden. Warner ser et potensial her, det er samme potensialet jeg har sett og visst om lenge. Dét er godt å få bekreftet, og det er godt å ha fått med seg en såpass stor aktør som sørger for at alle i verden får hørt musikken, sier 23-åringen som styrer karrieren til Norges for tiden største musikkeksport.

LES OGSÅ:

Amanuel Kidane har også prøvd seg som utøvende musiker - under artistaliaset Aman slapp han låta «Kom deg opp» i 2010. Vinz rappet på låta under navnet Vinzy V:

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters