Hopp til innhold

- Design-drøm uten gym og gloser?

Trenger Ole Andreas i «Klasse 10B» gym og matte for å følge mote-drømmen? Les svarene fra NETTMØTE med Ole Andreas og lærer Anne Hauge.

Anne Hauge og Ole Andreas Haugen
Foto: Strix

Ole Andreas Haugen er elev og Anne Hauge er kunst- og håndverk-lærer i "Klasse 10B". Mandag svarte de på en storm av spørsmål og oppmuntringsmeldinger i nettmøte på nrk.no:

Leserne ber Ole Andreas om å følge mote-drømmen og fortsette å tegne. De gir ham ros for å være annerledes.

- Dette var koselig, det er så hyggelig at så mange har tro på meg, sier Ole Andreas Haugen etter nettmøtet.

Les svarene fra Ole Andreas og Anne fra «Klasse 10B» . HER

«- Du er en flott type, men hvordan kan du jobbe med dine drømmer uten et minimum av allmennkunnskaper? Vær nysgjerrig på alt, og du vil fosse fram!», skriver Martin.

«Jeg har da allmennkunskaper. Ting på skolen er ikke så utrolig underholdende, og du vil heller lære om ting som interesserer deg, og jeg tror jo mer du får lære om det du vil, jo mer vil du også lære om andre ting. Takk, takk! », skriver Ole Andreas.

Lærerne forandret klassen

Ole Andreas Haugens kladdebøker er fulle av tegninger: blomster, farger, former. 10. klassingen vi møter i dokumentarserien "Klasse 10B" vil fortest mulig bli ferdig med skolen, slik at han kan vie all sin tid til mote, klær og hår. Noen måneder før eksamen mangler han selvtillitt i de fleste andre fag.

Så kommer de nye lærerne: Vil gjøre 10B til en av landets beste

– De nye lærerne gikk løs på oppgaven på en taktfullmåte, det forandret hele klassen. For første gang på lenge fikk jeg noe ut av gym-timene, sier Ole Andreas.

Ole Andreas Haugen

Ole Andreas Haugen fra 'Klasse 10B' svarer på spørsmål fra leserne.

Foto: Strix

Kunst og håndverk er favorittfag

I fjerde episode av "Klasse 10B" er klassen samlet sett i ferd med å klatre oppover karakterstigen, mens Ole Andreas er en av dem som fortsatt ikke gidder å følge med. På skolen er han tiltaksløs, bortsett fra i ett fag.

- I Ole Andreas ser jeg en sterk kreativitet, en modenhet og en sterk vilje til å jobbe med akkurat disse tingene, sier Anne Hauge, lærer i kunst- og håndverk.

Kunst- og håndverk er et av de få fagene Ole Andreas liker, han for ros for det han leverer, og i dette faget får han gode karakterer. Alle skolebøkene til Ole Andreas er fulle av tegninger, og hjemme har han klassiske tegnefilmer som han har studert til minste detalj.

Må skaffe seg et grunnlag

Men, hvis han skal kunne oppfylle drømmen om en skapende karriere, må han skaffe seg et grunnlag i flere fag.

- Vi må trekke inn alle krefter, både foreldre og lærere, dette er det siste året før videregående, så det er en viktig tid for ham, sier gym-lærer Live Marie Toft i fjerde episode av serien.

Hvordan skal lærerne kunne endre innstillingen til Ole Andreas og andre som virker uinteresserte? Elevene må gjøre jobben

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP