Møt årets finalister i MGPjr

Lørdag går MGPjr-finalen av stabelen i Oslo Spektrum. Se programlederne Nicolay Ramm og Ingrid Gjessing Linhave presentere finalistene for årets Melodi Grand Prix Junior.

Programledere Nicolay Ramm og Ingrid Gjessing Linhave presenterer finalistene i MGPjr 2016.

MØT FINALISTENE: Torsdag møtte NRKs reporter årets finalister i MGPjr sammen med programlederne Nicolay Ramm og Ingrid Gjessing Linhave.

Dette er finalistene

Emma S med låten «Reis dæ opp»

Emma MGPjr

REIS DÆ OPP: Emma fra Bodø er en av ti finalister til MGPjr 2016.

Foto: OLE KALAND

Emma har alltid likt å opptre. Hun spiller håndball og av den uorganiserte tiden er det sang og musikk som gjelder. Har tatt sangtimer tidligere, samt spilt gitar.

Dina med låten «Sterk og rå»

Dina MGPjr

STERK OG RÅ: Norgesmester i karate. Nå også i finalen. Dina er fra Asker.

Foto: OLE KALAND / NRK

Dina var med som danser i MGPjr fjor. Hun kom helt til semifinale i Norske Talenter i 2014, med å danse Michael Jackson. Dina begynte å synge i 2015. Hun går på Muno musikkskole og synger i Asker menighets barnekor. Var med i UKM i år.

Noah med låten «Sterk»

Noah

STERK: Synger Noah fra Tromsø.

Foto: Ole Kaland / NRK

Noah fra Tromsø var med i idol jr i 2014. Da kom han på 6. plass.

Alma med låten «Annerledes»

Alma

ANNERLEDES: Alma fra Stavanger er med.

Foto: ANNE LIV EKROLL / NRK

Alma har alltid vært glad i musikk. Hun begynte å spille piano da hun var 6 år og har vært med på diverse musikkonkurranser. Opptrådt litt her og der.

Rebecca med låten «Den gangen»

Rebecca

DEN GANGEN: Rebecca fra Lillestrøms låt.

Foto: OLE KALAND / NRK

Rebecca har gått på babysang, sunget i kirkekor og barnekor. Hun var også med i musikkgruppe i både 1. og 2. klasse. Hun begynte å spille piano i 2. klasse og har alltid likt å synge og opptre. Hun lagde sin første egenkomponerte sang da hun gikk i 4. klasse til en lærer som skulle slutte.

Beat2Fire med låten «Gode minner»

Beat2Fire

Det synger Adrian Sagdahl, Magne R. Byholt, Magnus Heitmann, Jonas T. Jensen og Torkel Elvedal om. De utgjør gruppa Beat2Fire.

Foto: ANNE LIV EKROLL / NRK

Adrian Sagdahl (15), Magne R. Byholt (13), Magnus Heitmann (14), Jonas T. Jensen (14) og Torkel Elvedal (14) utgjør bandet Beat2Fire. De har vært et band i 5 år og har deltatt på UKM. De var også på audition i 2014 og i 2015, men sist gang hadde de endret besetning og har nå to nye bandmedlemmer.

Tobine med låten «halloween»

Tobine

HALLOWEEN: Tobine fra Langhus er finalist.

Foto: OLE KALAND / NRK

Tobine sang før hun kunne prate. Hun har alltid elsket å opptre. Denne jenta fra Langhus går på musikal og begynte med sangtimer høsten 2014. Hun spiller kornett.

Emma R med låten «Unik»

Emma fra Mo i Rana

UNIK: Emma fra Mo i Rana har jobba seg inn som finalist.

Foto: ANNE LIV EKROLL / NRK

Det er ikke første gangen Emma er på audition for MGPjr. Hun stilte også i 2014 og 2015. Jenta fra Mo i Rana kommer fra en musikalsk familie. Emma har spilt gitar i 4 år. Hun synger, og har deltatt på UKM og diverse konserter med kulturskolen og kor.

Vilde og Anna med låten «Vestlandet»

Vilde og Anna

Vilde og Anna møttes gjennom skiskyting. Nå skal de til finalen i MGP jr.

Foto: OLE KALAND / NRK

Anna har alltid elsket å synge. Hun var med på UKM med brødrene sine da hun var 10 årar. I 2016 deltok hun med Vilde i UKM med «Vintersong». Det var første gangen de sang sammen. Anna og Vilde møttes gjennom skiskyting, begge elsket å synge. De er mye sammen og synger. Vilde har laget sangen. Hun har vært med i UKM tre ganger før og har spilt piano siden hun var 7 år.

Jørgen med låten «Vi to?»

Jørgen

VI TO?: Jørgen danset i MGPjr i 2015. Nå er han med som finalist.

Foto: ANNE LIV EKROLL / NRK

Deng karen fra Råholt var med som danser i MGPjr i fjor. Han har danset for Marcus og Martinus frem til nå. Jørgen danser på Quick to ganger i uken. Han går til sangpedagog og spiller gitar i kulturskolen. Han kommer fra en musikalsk familie.

Kulturstrøm

 • Vann Dronningens musikkonkurranse

  Den russiske barytonen Sergej Kajdalov (27) vann Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Songaren konkurrerte ut fem andre finalistar på Den Norske Opera og Ballett fredag kveld. Premien var på 500.000 kroner. Høyr heile finalen i NRK Klassisk her.

 • Banal, men nydelig popmusikk

  P3s musikkprodusent Ruben Gran anbefaler Taylor Swifts blodferske låt «Soon You’ll Get Better» i ukas musikkanbefalinger. Den amerikanske artisten slapp albumet «Lover» i dag. Det er hennes første på to år og har høstet gode kritikker fra blant annet Rolling Stone og Variety.

  FILE PHOTO: Taylor Swift performs at the iHeartRadio Wango Tango concert in Carson
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters
 • Myhre skyver Nesbø ned frå toppen

  Linnéa Myhres fjerde roman «Meg, meg, meg» går rett inn på førsteplass på bestselgerlista for skjønnlitteratur. Jo Nesbøs «Kniv» rykker dermed ned på andreplass etter ti veker på toppen, melder Bok365. Les NRKs bokmelding av «Meg, meg, meg» her.

  Tiden Norsk Forlag åpner bokhøsten 2019.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix