NRK Meny
Normal

Mosjøen og Drøbak seiler opp

Mosjøen og Drøbak seiler opp som foreløpige favoritter på nominasjonslista til Reiseradioens kåring av Norges sommerby 2006.

Drøbak er blant favorittene
Foto: Bård Asle Nordbø / Scanpix

Lørdag 24. juni er siste frist for å sende inn forslag på den byen du mener bør bli Norges sommerby 2006. Foreløpig er det Mosjøen og Drøbak som topper nominasjonslista. Tett fulgt av Drammen, Bergen og Fredrikstad.

10 byer videre

Lørdag er siste frist for å sende inn forslag. Da går de 10 byene med flest nominasjoner videre til selve konkurransen.

Fra da av er det bare å fyre løs og stemme på disse 10 byene frem til lørdag 8. juli. Da snører vi inn nettet og kaster ut ytterligere 5 byer. De 5 som har fått flest stemmer så langt blir med videre.

Lørdag 22. juli snører vi nettet enda tettere og 5 blir til 3 og nå er det blodig alvor. I løpet av de neste to ukene skal altså 1 av disse 3 byene kåres til Norges Sommerby 2006. Den endelige vinneren kåres lørdag 5. august.

Må ha bystatus

Som forrige gang er eneste kravet at byen/stedet har offisiell bystatus. Sjekk om din favorittby har bystatus her. (Listen er ikke oppdatert etter juni 2004).

Slik nominerer du

Ønsker du å nominere din favoritt-sommerby så finn frem mobiltelefonen, skriv by (mellomrom) og navnet på byen du nominerer, og send det til 1987 (f.eks by Fredrikstad. send til 1987).