NRK Meny
Normal

Morten Tyldum kjøper rettigheter til barnebok

Den norske regissøren og produsenten Morten Tyldum har kjøpt filmrettighetene til barneboken «Luridiumstyven».

Morten Tyldum på stranda i Santa Monica

HENTER MANUS FRA NORGE: Regissør og produsent Morten Tyldum har skaffet seg rettighetene til både Lars Myttings «Svøm med den som drukner» og «Luridiumstyven» av Bobbie Peers.

Foto: Cathrine Elnan/NRK

«Luridiumstyven» er bokdebuten til en annen norsk filmregissør, Bobbie Peers, som tidligere i år var aktuell med spillefilmen «Illusjonisten Dirk Ohm».

Tyldum og produksjonsselskapet hans, Norse Code, kjøpte nettopp rettighetene under bokmessen i Frankfurt, skriver filmnettstedet Deadline.

Den LA-baserte regissøren har fått et solid navn i Hollywood etter at hans siste film «The Imitation Game» ble nominert til åtte Oscar-priser.

Og i likhet med Tyldums film «Imitation Game», som fikk Oscar for beste manus, handler barneboken «Luridiumstyven» om kodeknekking.

Peers debut er den første boken i en serie av bøker med 12 år gamle William Wenton, som viser seg å være verdens beste kodeknekker. Wentons familie er fra England, men lever under dekknavn i Norge – på grunn av noe som hendte med bestefaren for åtte år siden. Det viser seg etter hvert at foreldrene hans bærer på en stor hemmelighet.

– Jeg har alltid hatt lyst til å skrive bok. Men så har jeg hatt en sånn nei-stemme i hodet som har sagt at det tar for lang tid. Og er jeg egentlig flink nok?, sa Peers i et intervju med Dagbladet da boken ble lansert.

Den bergensbaserte regissøren og manusforfatteren Bobbie Peers vant i 2006 Gullpalmen for beste kortfilm under Cannes filmfestival 2006 med filmen «Sniffer», og i september ga han ut barneboken som nå skal adapteres til filmlerretet.

Bobbie Peers prater i mikrofon

SKAPT FOR FILM: «Filmregissør Peers skriver frem et univers som kunne egnet seg som en Hollywood-film, med heftige dataanimerte spesialeffekter», skrev VG i anmeldelsen av boken til Bobbie Peers.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix