– Jeg skal brenne alle tegningene

Morten M truer med å brenne alle tegningene han har laget for VG. Tegneren har mistet jobben i avisen.

Morten M

Morten M. Kristiansen, alias Morten M, har levert en tegning til hver eneste utgave av VG siden 2. januar 1979. Fra nyttår er det slutt.

Foto: Johannessen, Sara / VG

Fra nyttår av forsvinner Morten Ms vitsetegninger fra VGs sisteside, skriver Journalisten.

Morten M i VG

Morten M har i mange år vært fast inventar på VGs bakside.

Foto: Faksimile
Morten M på nett

De siste årene har vitsetegningene også vært å finne på nettsidene til VG.

Foto: Skjermdump
Torry Pedersen

VGs sjefredaktør Torry Pedersen sier til Journalisten at VG har terminert frilansavtalen med tegneren av økonomiske årsaker.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Jeg fikk beskjed siste torsdagen i oktober om at det var slutt påfølgende mandag. Det gjorde meg forbanna, sier han til fagbladet.

Morten M har levert en tegning til hver eneste utgave av VG siden 2. januar 1979.

– Jeg skal brenne alle tegningene. Det mener jeg at jeg kommer til å gjøre, men jeg vet ikke når ennå, legger 63-åringen til.

VG: – Økonomiske årsaker

Klubben i VG hjalp Morten M med å forhandle fram til en avtale om å levere tegninger ut 2011. Dessuten får han med seg et halvt års etterlønn.

VGs sjefredaktør Torry Pedersen er ikke enig i tegnerens framstilling av saken, og sier at han ikke ble sparket i oktober.

– Morten M har hatt en frilansavtale med VG, og den har vi valgt å terminere. Avtalen vi har gjort med ham er sjenerøs i forhold til det som er avtalefestet, sier han til Journalisten.

Pedersen sier det er økonomiske årsaker bak kuttet.

– Opplaget faller og vi må kutte kostnader. Vi har redusert med 135 medarbeidere siden 2005. Morten M har vært et aldeles fremragende innslag i VG, og i likhet med de 135 skulle vi gjerne beholdt ham, men det er sånn medieutviklingen er, sier sjefredaktøren.

– Har det mest i kjeften

Morten M, eller Morten M. Kristiansen som er hans egentlige navn, er usikker på hva han skal gjøre nå.

– Min strek er så knyttet opp mot VG at det ikke er lett å få noen ny tegnejobb, sier han til Journalisten.

Tegneren sier han vurderer å endre beite innen showbiss – fra tegning til scenebasert underholdning.

– Jeg har mange jern i ilden og mange skuffer med ideer. Huet slutter ikke å virke selv om det nå er slutt. Jeg har tenkt på å begynne med stand-up på eldresentre fordi jeg har det mest i kjeften, sier han.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Sønnen fikk farens gamle rolle

    Sønnen til skuespiller James Gandolfini har fått rollen som en ung Tony Soprano i den kommende filmen basert på tv-serien «Sopranos», skriver Variety. Innspillingen av «The Many Saints of Newark» starter i april. Michael Gandolfini sier det er en ære for ham å fortsette farens rolle, og å få jobbe med filmen. Faren døde i 2013, 51 år gammel. Amerikanske manusforfattere kåret samme året serien til tidenes beste TV-serie.

    Michael og James Gandolfini
    Foto: Scanpix/Charles Sykes/Invision/AP/AP Photo/Matt Sayles
  • Arbeidsfolk mindre synlege i media

    Vanlege norske arbeidsfolk i byggebransjen og helse- og omsorgssektoren er mindre synlege i dagens mediebilde enn for 20 år sidan, ifølgje ny studie. Spørsmål om innvandring og kultur kan fortrenge dei om arbeidsliv og klasse, skriv Klassekampen.