NRK Meny
Normal

Mørkere tider for Harry Potter

En ny, gåsehudfremkallende trailer for første del av « Harry Potter and the Deathly Hallows» ble i natt sluppet på nettet.

Video Harry Potter - trailer

Spennende, mørkt og dramatisk. Første del av Harry Potter-finalen er ikke for de lettskremte.

Foto: Warner Bros.

«Dette er mørke tider, det går ikke an å nekte for det». Slik begynner den ferskeste traileren for filmen som har premiere i Norge 19. november.

«Harry Potter and the Deathly Hallows», eller «Harry Potter og dødstalismanene», som filmen heter på norsk, er basert på den siste boken i trollmannsuniverset, men den spennende avslutningen er delt opp i to filmer.

(Se den første traileren for del 1 nederst i saken).

Les også: – Den nye filmen vil irritere fansen

Les også: Se den forrige traileren her

Mye dramatikk

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Harry Potter og Voldemort møtes igjen.

Foto: Courtesy of Warner Bros Pictures / Courtesy of Warner Bros Pictures

Alle som har lest boken vet hva de kan vente seg av dramatikk, men både for leserne og de som kun følger historien i filmversjon, er mye spenning og spekulasjoner rundt hvordan Harry Potters jakt på de resterende malacruxene, samt trollmannslærlingen og Voldemorts endelige kamp kommer til å se ut på det store lerretet.

Les også: Nå kan du studere Harry Potter

I den nye traileren kan vi blant annet se hvordan svartespanerne forsøker å få Harry i sikkerhet fra barndomshjemmet og hjem til Ronnys familie, etter at beskyttelsesformelen hos tanten og onkelen brytes i det han fyller 17 år.

Må vente lenge

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Klarer Hermine å hjelpe Harry med å overvinne Voldemort?

Foto: Courtesy of Warner Bros Pictures / Courtesy of Warner Bros Pictures

Traileren viser også at Voldemort og hans tilhengere har klart å infiltrere Magidepartementet, og at de nok en gang er i ferd med å undertrykke resten av trollmannsverdenen.

Som om det ikke nok spenning i den første del av finalen, må «Harry Potter»-fans vente helt til 15. juli 2011 for å få den endelige avslutningen.

Les også: «Harry Potter»-stjerne blir motefjes

Hva synes du? Si din mening om filmen i kommentarfeltet under!

SE DEN FØRSTE TRAILEREN FOR DEL 1 HER:

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK