Hopp til innhold

Morgen på radio, TV og nett

Fra og med 21. august er både Nitimen og Frokost-TV i gang igjen, denne gang med felles nettsider - morgenmagasinet "Tidlig".

Kaffekrus
Foto: Geir Evensen / NRK

Mandag 21. august starter Nitimen og Frokost-TV opp med daglige sendinger. Dermed er det morgensending i TV og radio helt fra 06.25 - da Frokost-TV setter i gang på NRK1 - og fram til klokka 11, da Nitimen avslutter sin to timer lange sending på P1.

Hans-Petter Jacobsen
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Landets største

Etter at Reiseradioen takker av for sommeren, er det ingen som kan true Nitimens posisjon som landets største radioprogram. Og det er heller ingen som rokker ved Hans-Petter Jacobsen som de siste åtte årenes Nitime-nestor. I år får han godt selskap av Karin Wetlesen, Ida Kjøstelsen og Hanne Hoftun.

- Det er fortsatt like gøy å være i studio, sier Jacobsen, som ønsker at de rundt én million lytterne både skal hygge seg og få et utbytte av sendingene.

Nitimen har både sexologer, kokker, psykolog, veterinær, bokeksperter og en filosof som faste studiogjester, og nytt av året er en bilspalte der også kvinner vil ha mye å hente.

Eksperter i studio

Faste spalter blir det også i Frokost-TV. Programlederne denne høsten er Pål Thoresen, Brita Garden, Cille Biermann og Petter Nome og med seg i studio får de eksperter på blant annet mat, kunst, hagearbeid, reiser og økonomi.

Pål Thoresen, Brita Garden, Cille Biermann og Petter Nome
Foto: Geir Evensen / NRK

- Jeg gruer meg selvfølgelig til å stå opp så tidlig, men gleder meg til å jobbe med et nytt program, sier Thoresen.

Mens programmene tidligere har hatt hver sine nettsider, har de denne gangen slått sine A-menneskehoder sammen og laget magasinet "Tidlig" - som du nå befinner deg i. Ingen grunn til å skille godt morgenstoff, selv om man jobber i ulike medier.

Dermed skulle du fra nå av ha et godt sted å starte dagen på nett - uanset om du står opp sju eller ti.

God morgen!

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.