NRK Meny
Normal

Morgen på radio, TV og nett

Fra og med 21. august er både Nitimen og Frokost-TV i gang igjen, denne gang med felles nettsider - morgenmagasinet "Tidlig".

Kaffekrus
Foto: Geir Evensen / NRK

Mandag 21. august starter Nitimen og Frokost-TV opp med daglige sendinger. Dermed er det morgensending i TV og radio helt fra 06.25 - da Frokost-TV setter i gang på NRK1 - og fram til klokka 11, da Nitimen avslutter sin to timer lange sending på P1.

Hans-Petter Jacobsen
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Landets største

Etter at Reiseradioen takker av for sommeren, er det ingen som kan true Nitimens posisjon som landets største radioprogram. Og det er heller ingen som rokker ved Hans-Petter Jacobsen som de siste åtte årenes Nitime-nestor. I år får han godt selskap av Karin Wetlesen, Ida Kjøstelsen og Hanne Hoftun.

- Det er fortsatt like gøy å være i studio, sier Jacobsen, som ønsker at de rundt én million lytterne både skal hygge seg og få et utbytte av sendingene.

Nitimen har både sexologer, kokker, psykolog, veterinær, bokeksperter og en filosof som faste studiogjester, og nytt av året er en bilspalte der også kvinner vil ha mye å hente.

Eksperter i studio

Faste spalter blir det også i Frokost-TV. Programlederne denne høsten er Pål Thoresen, Brita Garden, Cille Biermann og Petter Nome og med seg i studio får de eksperter på blant annet mat, kunst, hagearbeid, reiser og økonomi.

Pål Thoresen, Brita Garden, Cille Biermann og Petter Nome
Foto: Geir Evensen / NRK

- Jeg gruer meg selvfølgelig til å stå opp så tidlig, men gleder meg til å jobbe med et nytt program, sier Thoresen.

Mens programmene tidligere har hatt hver sine nettsider, har de denne gangen slått sine A-menneskehoder sammen og laget magasinet "Tidlig" - som du nå befinner deg i. Ingen grunn til å skille godt morgenstoff, selv om man jobber i ulike medier.

Dermed skulle du fra nå av ha et godt sted å starte dagen på nett - uanset om du står opp sju eller ti.

God morgen!

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).