NRK Meny
Normal

Monty Python gjør comeback i 3D

Python-gjengen samler seg igjen og det er memoarene til avdøde Graham Chapman som gjør at humorgjengen skal lage en ny film.

Monty Python, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Eric Idle, John Cleese

Denne gjengen gjør nå comeback på film. Her er de resterende Python-medlemmene samlet på et arrangement i 2009.

Foto: Peter Kramer / AP

De som har ventet på et comeback i klassisk Python-stil blir kanskje skuffet, for det er ikke snakk om å ta opp tråden fra BBC-serien som gikk i fem år fra 1969 til 1974.

Comebacket blir en animasjonsfilm som tar utgangspunkt i det avdøde Monty Python-medlemmet Graham Chapmans selvbiografi ”A Liars Autobiography”, som ble utgitt for første gang i 1980.

Biografi på fri fantasi

John Cleese, Terry Gilliam Michael Palin og Terry Jones har alle skrevet under for filmen, mens Eric Idle har enda ikke signert kontrakten.

I biografien forteller Chapman blant annet om skoledagene, alkoholproblemene og sin homofile oppvåkning, men mange av historiene skal være basert på komikerens gode fantasi snarere enn virkelige hendelser.

Animasjonsfilmen skal være klar for kino til neste vår. Den skal gjøres i 3D og de gjenlevende Python-medlemmene gir sine stemmer til forskjellige hendelser fra Graham Chapmans bok.

Overrasket over dødsbudskapet

Chapman døde etter lang tids kamp mot kreft i 1989, men det er ikke alle som har lagt like mye vekt på tapet av kollegaen. Terry Jones sier at han ble overrasket når han hørte om filmplanene.

– Jeg var ikke klar over at Chapman var død, jeg trodde han bare var lat, uttalte Jones nylig ifølge BBC.

– Men til tross for det er jeg veldig takknemlig over å få jobbe med ham igjen på dette prosjektet, avsluttet komikeren.

Monty Pythons verden

Python-gjengen gjør comeback i 3D.

Foto: BBC

– Likte rare briller

Regissør Jeff Simpson forklarer at filmselskapet har jobbet tett med Chapmans familie og Monty Python-gjengen for å få resultatet så tett opp til Chapmans historie som mulig.

– Jeg tror han ville ha vært storfornøyd med at boka hans blir laget i 3D, spesielt ettersom han elsket å ha på seg rare briller, sier Simpson.