NRK Meny
Normal

Monty Python gjør comeback i 3D

Python-gjengen samler seg igjen og det er memoarene til avdøde Graham Chapman som gjør at humorgjengen skal lage en ny film.

Monty Python, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Eric Idle, John Cleese

Denne gjengen gjør nå comeback på film. Her er de resterende Python-medlemmene samlet på et arrangement i 2009.

Foto: Peter Kramer / AP

De som har ventet på et comeback i klassisk Python-stil blir kanskje skuffet, for det er ikke snakk om å ta opp tråden fra BBC-serien som gikk i fem år fra 1969 til 1974.

Comebacket blir en animasjonsfilm som tar utgangspunkt i det avdøde Monty Python-medlemmet Graham Chapmans selvbiografi ”A Liars Autobiography”, som ble utgitt for første gang i 1980.

Biografi på fri fantasi

John Cleese, Terry Gilliam Michael Palin og Terry Jones har alle skrevet under for filmen, mens Eric Idle har enda ikke signert kontrakten.

I biografien forteller Chapman blant annet om skoledagene, alkoholproblemene og sin homofile oppvåkning, men mange av historiene skal være basert på komikerens gode fantasi snarere enn virkelige hendelser.

Animasjonsfilmen skal være klar for kino til neste vår. Den skal gjøres i 3D og de gjenlevende Python-medlemmene gir sine stemmer til forskjellige hendelser fra Graham Chapmans bok.

Overrasket over dødsbudskapet

Chapman døde etter lang tids kamp mot kreft i 1989, men det er ikke alle som har lagt like mye vekt på tapet av kollegaen. Terry Jones sier at han ble overrasket når han hørte om filmplanene.

– Jeg var ikke klar over at Chapman var død, jeg trodde han bare var lat, uttalte Jones nylig ifølge BBC.

– Men til tross for det er jeg veldig takknemlig over å få jobbe med ham igjen på dette prosjektet, avsluttet komikeren.

Monty Pythons verden

Python-gjengen gjør comeback i 3D.

Foto: BBC

– Likte rare briller

Regissør Jeff Simpson forklarer at filmselskapet har jobbet tett med Chapmans familie og Monty Python-gjengen for å få resultatet så tett opp til Chapmans historie som mulig.

– Jeg tror han ville ha vært storfornøyd med at boka hans blir laget i 3D, spesielt ettersom han elsket å ha på seg rare briller, sier Simpson.

Kulturstrøm

 • Springsteen i Netflix

  Bruce Springsteen opptrer for tida i New York med einmannsshowet «Springsteen on Broadway», der han syng, spelar og fortel historier frå livet som artist. I går offentleggjorde Netflix at ein innspelt versjon vil bli å finne på strøymetenesta i desember, skriv Billboard. Stykket er basert på Springsteens sjølvbiografi, og gjer stor suksess på Broadway.

  Bruce Springsteen, Granåsen
  Foto: Stein Lorentzen / NRK
 • Kaptein Sabeltann-park i Karibia

  Investorer har kjøpt et stort landområde i Den dominikanske republikk der en ny temapark for Kaptein Sabeltann – Captain Sabertooth – skal bygges. Det bekrefter Terje Formoe til Fædrelandsvennen. Temaparken skal inneholde et hotell og to-tre piratskuter, og målet er at den skal være ferdigstilt vinteren 2021/2022. Kristiansand-firmaet Pirate Adventure Group AS (PAG) har betalt 15 millioner dollar for landområdet. Firmaet har også kontrakt med Formoe om utvikling av én temapark i Mellom-Amerika og en annen i Nord-Amerika. (NTB)

  Terje Formoe
  Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK
 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures