Hopp til innhold

Monty Python gjenforenes

Humorkollektivet Monty Python gjenforenes for et sceneshow i London. – Jeg håper vi tjener mye penger, så jeg kan betale ned boliglånet mitt, sier Terry Jones.

Monty Python

TV-serien Monty Pythons Flying Circus har siden premieren 5. oktober 1969 blitt til sceneshow, tre filmer, flere LP-plater, flere dataspill og bøker

Foto: BBC

Humorkollektivet Monty Python har siden starten av Monty Pythons Flying Circus i 1969 fått legendestatus i humormiljøet og inspirert en rekke populære serier som South Park, Family Guy og The Simpsons.

Ifølge BBC gjenforenes nå gruppen, som i dag består av John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin, for et sceneshow i London. Det siste medlemmet av The Pythons, Graham Chapman, døde i 1989.

Ifølge rikskringkasteren skal nyheten offentliggjøres på en pressekonferanse førstkommende torsdag.

– Vi skal gjenforenes for å lage et show, det er sant, sier Terry Jones til BBC.

– Håper vi tjener mye penger

Humoristen innrømmer at dårlig økonomi er en av hovedgrunnene til at de gamle mennene nå gjenforenes.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg håper vi tjener mye penger, så jeg får betalt ned boliglånet mitt, sier Jones.

Gruppen har ikke opptrådt sammen siden 1998.

Humorverdenens The Beatles

Det hele begynte imidlertid med tv-serien «Monty Pythons flygende sirkus», som ble produsert fra 1969–1974.

Dette var det første samarbeidet mellom de fem engelskmennene John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle, Michael Palin og Terry Jones, samt amerikaneren Terry Gilliam.

Gruppen har vært foregangsfigurer innen humor, og blir ofte kalt humorverdenens The Beatles.

Siden ble det flere filmer sammen og i andre prosjekter, og til dels blomstrende karrierer. Graham Chapman døde av kreft i 1989, en dag før Monty Pythons 20-årsjubileum.

Les også: Intervju med Eric Idle

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.