NRK Meny
Normal

Stemningsfull jazz i domkirken

Tradisjonen tro ble årets Moldejazz avsluttet med en nedddempet konsert i domkirken. Hør konserten med Nils Petter Molvær og Sondre Bratland i Jazzklubben, NRK P2 2. juledag.

NP Molvaer
Foto: Bård Skar/NRK

Festivalartist Nils Petter Molvær samlet noen av sine favorittmusikere til avslutningskonserten og sammen fylte de kirkerommet med stemningsfull musikk. Sondre Bratland har de siste tjue åra markert seg som en av våre fremste folkesangere og kvedere og selv om han er en spesialist på religiøse folketoner er han en sanger som behersker mange sjangere og han har bidratt med sitt særpreg til å fargelegge mange ulike musikalske uttrykk. Den amerikanske perkusjonisten Adam Rudolph har i tillegg til egne band gjennom en årrekke bidratt på plater og konserter med blant andre Herbie Hancock, Bill Laswell og Jon Hassell. Eivind Aarset er en av våre fremste gitarister og har vært en nær samarbeidspartner med Nils Petter i mange år.

Folketoner

Nils Petter Molvær fikk vise mange sider av sitt talent under årets Moldejazz. Han er en mester i å tilpasse seg ulike musikalske uttrykk og evner alltid å tilføre de musikalske sammenhengene han bidrar i noe helt personlig.
Konserten i Molde domkirke viser ham i neddempet meditativt samspill. Utgangspunktet er folketoner og religiøse tekster, og musikerne med Molvær og Bratland i spissen tar oss med på en reise i vare musikalske stemninger.

Jazzklubben, NRK P2, søndag 26. desember kl 22:05

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix