NRK Meny
Normal

Stemningsfull jazz i domkirken

Tradisjonen tro ble årets Moldejazz avsluttet med en nedddempet konsert i domkirken. Hør konserten med Nils Petter Molvær og Sondre Bratland i Jazzklubben, NRK P2 2. juledag.

NP Molvaer
Foto: Bård Skar/NRK

Hør fra konserten

Festivalartist Nils Petter Molvær samlet noen av sine favorittmusikere til avslutningskonserten og sammen fylte de kirkerommet med stemningsfull musikk. Sondre Bratland har de siste tjue åra markert seg som en av våre fremste folkesangere og kvedere og selv om han er en spesialist på religiøse folketoner er han en sanger som behersker mange sjangere og han har bidratt med sitt særpreg til å fargelegge mange ulike musikalske uttrykk. Den amerikanske perkusjonisten Adam Rudolph har i tillegg til egne band gjennom en årrekke bidratt på plater og konserter med blant andre Herbie Hancock, Bill Laswell og Jon Hassell. Eivind Aarset er en av våre fremste gitarister og har vært en nær samarbeidspartner med Nils Petter i mange år.

Folketoner

Nils Petter Molvær fikk vise mange sider av sitt talent under årets Moldejazz. Han er en mester i å tilpasse seg ulike musikalske uttrykk og evner alltid å tilføre de musikalske sammenhengene han bidrar i noe helt personlig.
Konserten i Molde domkirke viser ham i neddempet meditativt samspill. Utgangspunktet er folketoner og religiøse tekster, og musikerne med Molvær og Bratland i spissen tar oss med på en reise i vare musikalske stemninger.

Jazzklubben, NRK P2, søndag 26. desember kl 22:05

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.