Hopp til innhold

Molvær + Bergen Big Band

En gigantisk kulturkollisjon? Spenningen var stor da trompeter Nils Petter Molvær møtte Bergen Big Band i Grieghallen.

Nils Petter Molvær med Bergen Big Band
Foto: Bård Skar / NRK

Bange anelser ble raskt gjort til skamme. For her framsto Molværs elektroniske klangverden i lykkelig fusjon med et velklingende og groovy 18 manns storband, krydret med Jan Bangs lydkulisser og med fantasifulle billedprojeksjoner som bakteppe - det hele under Christian Eggens myndige ledelse.

Nils Petter Molvær med Bergen Big Band
Foto: Erling Wicklund / NRK

Kort prøvetid

Det var stramme marginer - etter to korte prøvedager var musikken ennå ikke helt under huden, og den kombinerte general- og lydprøve ble avsluttet 15 små minutter før konsertstart i en fullsatt Grieghall. Men da eksploderte det - og vi fikk en konsert jazznorge ikke har hørt maken til.

Vakkert og rocka

Himmelskrikende vakkert, med all verdens etniske og eksotiske referanser, og med rocka groover som gikk Miles Davis' Bitches Brew en høy gang. En lykkelig kulturkollisjon/fusjon som ga mersmak.

Hele konserten sendes på P2:

  • lørdag 12/6 kl. 22.05 (del 1)
  • søndag 13/6 kl. 22.05 og mandag 14/6 kl. 14.03 (del 2)
  • På NRK Jazz også torsdag 17. juni kl. 9.03, 15.03 og 21.03

Hør fra konserten!

Nils Petter Molvær med Bergen Big Band
Foto: Bård Skar / NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober