Molvær + Bergen Big Band

En gigantisk kulturkollisjon? Spenningen var stor da trompeter Nils Petter Molvær møtte Bergen Big Band i Grieghallen.

Nils Petter Molvær med Bergen Big Band
Foto: Bård Skar / NRK

Bange anelser ble raskt gjort til skamme. For her framsto Molværs elektroniske klangverden i lykkelig fusjon med et velklingende og groovy 18 manns storband, krydret med Jan Bangs lydkulisser og med fantasifulle billedprojeksjoner som bakteppe - det hele under Christian Eggens myndige ledelse.

Nils Petter Molvær med Bergen Big Band
Foto: Erling Wicklund / NRK

Kort prøvetid

Det var stramme marginer - etter to korte prøvedager var musikken ennå ikke helt under huden, og den kombinerte general- og lydprøve ble avsluttet 15 små minutter før konsertstart i en fullsatt Grieghall. Men da eksploderte det - og vi fikk en konsert jazznorge ikke har hørt maken til.

Vakkert og rocka

Himmelskrikende vakkert, med all verdens etniske og eksotiske referanser, og med rocka groover som gikk Miles Davis' Bitches Brew en høy gang. En lykkelig kulturkollisjon/fusjon som ga mersmak.

Hele konserten sendes på P2:

 • lørdag 12/6 kl. 22.05 (del 1)
 • søndag 13/6 kl. 22.05 og mandag 14/6 kl. 14.03 (del 2)
 • På NRK Jazz også torsdag 17. juni kl. 9.03, 15.03 og 21.03

Hør fra konserten!

Nils Petter Molvær med Bergen Big Band
Foto: Bård Skar / NRK

Kulturstrøm

 • Stjerna på gitarhimmelen

  Geir Sundstøl er helt i teten av det Norge har å by på av gitarkunstnere, og har spilt med de fleste av våre beste utøvere. I 2015 inntok han sjefsstolen selv, og begynte å gi ut solomusikk, noe som har gjort anmelderne forsvarsløse og publikum mo i knærne. SKRU PÅ LYDEN og hør selv!

 • Madrugada til Moldejazz

  Madrugada, Luke Elliot og Gåte skal spele på neste års Moldejazz. Konsertane blir på Romsdalsmuseet torsdag 18. juli. Det blei klart på ei pressekonferanse i regi av Moldejazz i dag. I tillegg returnerer bassisten Marcus Miller til festivalen. Han har tidlegare stått på scena under Moldejazz både i 1997 og 2013. I tillegg blir det også konsertar med Joshua Redman, Henry Threadgill, Fred Hersch Trio, Bushman´s Revenge feat Anja Lauvdal og Per «Texas» Johansson og Gard Nilssen’s Acoustic Unity feat Ambrose Akinmusire. Festivalen går av stabelen 15–20 juli 2019.

  Moldejazz, Hans-Olav Solli
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK