"En ganske snill mann" til Berlin

Hans Petter Moland er invitert til å vise sin nye film "En ganske snill mann" på filmfestivalen i Berlin.

Fra filmen "En ganske snill mann"

'En ganske snill mann' er invitert til hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin.

Foto: Norsk filminstitutt

Filmen "En ganske snill mann", er invitert til å delta i hovedkonkurransen under Berlin International Film Festival. Å bli invitert til Berlin er en stor begivenhet, sier regissør Hans Petter Moland til NRK.

Hans Petter Moland

Hans Petter Moland

Foto: Norsk filminstitutt

- Det å være med i hovedkonkurransen i Berlin er noe av det morsomste, og mest nervepirrende og spennende, man kan oppleve som regissør.

Sist en norsk film deltok i hovedkonkurransen var for seks år siden, også da en film av Hans Petter Molands, nemlig "The Beautiful Country". Det er derimot hele15 år siden sist en norskspråklig film var med i konkurransen.

"En ganske snill mann" får verdenspremiere mandag 15. februar på festivalens hovedkino Berlinale Palast, med plass til 1600 tilskuere. Den konkurrerer både om Gullbjørnen og flere andre priser.

Dansk manus

"En ganske snill mann" er skrevet av den prisbelønnede danske manusforfatteren Kim Fupz Aakeson. Han skrev blant annet manuset til komedien "Den eneste ene". Det er første gang Moland regisserer en komedie.

- Det er et særpreget manus. Først og fremst er det en tone i fortellingen som jeg er veldig glad i. Og så er jo Fupz Aakeson en glimrende forfatter.

Filmen er en komedie fra Alnabru i Oslo. Den handler om Ulrik (Stellan Skarsgård), som slipper ut fra fengsel etter 12 år. Ulrik er en ganske snill mann. Han har drept noen mennesker, og lemlestet noen. Det er en del av jobben som kriminell. På grunn av soningen har han lagt de beste årene av livet bak seg.

Moland jobber nå med å legge lyd på filmen i Frogner kino i Oslo.

- Vi driver med det som kalles sluttmiks, som handler om å finne lydbildet og nivået mellom musikk, effekter og alt det andre.

Video nsps_upload_2010_1_20_18_37_53_1163.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se klipp fra filmen.

Skuespillere med til Berlin

Både regissør Hans Petter Moland, skuespillerne Stellan Skarsgård, Aksel Hennie, Anders Baasmo Christiansen, Jannike Kruse Jåtog og Jorunn Kjellsby reiser til Berlin med filmen. Det gjør også fotograf Phillip Øgåaard og filmens produsenter.

-Dette er fantastisk! Berlin-festivalen er en av verdens viktigste filmfestivaler, og det å bli valgt ut til hovedprogrammet er en sjelden ære, sier produsentene Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae.

Vært med tidligere

Hans Petter Moland har vært med på denne festivalen tidligere. I 2004 viste han sin film "The Beautiful Country" i Berlin. Men han har ingen spesielle forventninger til konkurransen.

- Det er et så trangt nåløye for å få være med, at hva som skjer deretter er ren bonus.

"En ganske snill mann" produseres av Paradox og får norsk kinopremiere 19. mars.

Kulturstrøm

 • Anspent mellom Markle og kongehuset

  Konflikten mellom Meghan Markle og kongefamilien i Storbritannia tilspisser seg før intervjuet med Oprah Winfrey vises kommende søndag. I et nytt klipp som er sluppet av det amerikanske TV-selskapet CBS sier Meghan at hun ikke er redd for konsekvensene av å si sin mening.

 • Square kjøper seg opp i Tidal

  Mobilbetalingsselskapet Square sikrer seg aksjemajoritet i strømmetjenesten Tidal, melder nettstedet Cnet. Tidal ble lansert av norske Aspiro i 2014 og het Wimp før det ble kjøpt av artisten Jay-Z og skiftet navn til Tidal. Kjøperen Square er eid av Twitters toppsjef Jack Dorsey.

  Tidal logo
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Songstjerne saksøkt av broren

  Broren til Mariah Carey saksøkjer henne, etter skuldingar om at han var valdeleg. Skuldingane kjem fram i ein biografi om Carey, melder BBC. Tidlegare har også søstera til Mariah Carey saksøkt henne for ting som står skrive i boka.

  Mariah Carey
  Foto: AP