Dette trenger du:
1 løk hakket
100 g bacon skåret i små biter
2 gulrøtter, skåret i biter
2 stilkselleri, skåret i biter
1 potet, skåret i biter
2 fedd hvitløk, hakket eller presset
400g hakkede tomater på boks

1 liter grønnsakbuljong
400 gr hvite bønner
150g hodekål
25 g spagetti
2 ss hakket bladpersille
Olivenolje til steking
Salt og pepper
Slik gjør du:
Varm olivenolje i en stor kjele.

Tilsett løk og bacon og la det steke i 5 minutter til løken har fått litt brunfarge. Tilsett så gulrot, selleri, potet og hvitløk. La dette steke noen minutter mens du rører godt. Tilsett tomater, grønnsakkraft, spagetti og kål skåret i strimler. La koke i 30 minutter. Skyll bønner i vann og tilsett i suppen. Hell over hakket persille.
Pestokrutonger:

Skjær 3-4 skiver brød i terninger cirka. 2 cm. Legg det over i en ildfastform. Bland 3 ss olivenolje med 1 ss pesto. Bland dette med brødet. Varmes i ovnen 170 grader i cirka 10 minutter. Eller til brødet er blitt sprøtt. Server krutongene på toppen av suppen.