Hopp til innhold

Mindre sex, men med nerve

Nitimens filmanmelder Helen de Bellis har sett jentefilmen over alle jentefilmer.

Fra Sex and the City: The Movie
Foto: Craig Blankenhorn / Craig Blankenhorn/The Kobal Coll

Nye filmer på kino er komedien ”Drillbit Taylor” og den romantiske komedien som mange kvinner har ventet lenge på, nemlig "Sex and the city".

"Sex and the City:The Movie"
Foto: lasselerskau

Fra TV til film

Med feminine hvin på skyhøye stiletter og slengende Louis Vitton bager tripper de fire ultrafasjonable New York venninene fra TV-skjermen i ”Sex og singleliv” over til det store lerretet.

Overgangen klarer de ganske bra. Damene er stadig besatt av moter, menn, shopping og jakten på kjærligheten.

Klær sko og atter sko

Fansen kan glede seg over at alt er på plass. De trendy restaurantene, cosmopolitan i glasset, beltene, hattene, pelsene smykkene – Prada, Gucci, Valentino og sko fra Manolo Blanich.

”Sex and The City” er en feminint overflødighetshorn i vanvittig dyre moteklær, ganske fjollete frivolt og ganske morsomt

F.v: Kristin Davis, Cynthia Nixon, Kim Catrall og Sarah Jessica Parker

F.v: Kristin Davis, Cynthia Nixon, Kim Catrall og Sarah Jessica Parker

Foto: SHAUN CURRY / AFP

Tar opp tråden

”Sex and the City” tar opp tråden fire år etter tv-seriens slutt. Sarah Jessica Parker som Carrie, den selvutnevnte ”seksual-antropologen” er nå veletablert forfatter med glamorøst bryllup i sikte og dekorer selvsagt et dobbeltoppslag i Vogue.

Prektige Charlotte har moteriktig nok adoptert et asiatisk barn. Den driftige advokaten Miranda er fortsatt gift men lider av dårlig seksuell apetitt. Det gjør ikke sexomanen Samantha, damen som mener det er tryggere å stole på Botox enn på ekteskapet. Hun spriter opp sexlysten med å dandere seg naken på spisebordet med strategiske biter sushi.

Filmen følger de fire venninene gjennom motgang, medgang, kjærlighet, diare, feilslag og søsterskap på høye hæler.

"Sex and the City: The Movie"
Foto: SF Norge

Velspilt, men tammere

”Sex and the City” er en velspilt historie, kjemien mellom damene fungerer glimrende. Replikkene er kjappe og frekke, sexpratet vi kjenner fra TV-serien er tonet kraftig ned.

Det gjør filmen tammere.

Historien er selvfølgelig overlesset med klisjeer, klissete sentimentalitet og ganske mye overfladisk trivia. Likevel har filmen en sjarme og en nerve.

Kanskje fordi den klarer å fortelle noe viktig om vennskap.

Terningkast 4

Sarah Jessica Parker
Foto: MICHAEL GOTTSCHALK / AFP

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.