NRK Meny
Normal

Milliardrekord for «Fast & Furious 7»

Bilfilmen har blitt den raskeste gjennom tidene til å tjene inn én milliard dollar.

Furious 7

SUKSESS:Den syvende «Fast & Furious»-filmen har allerede rukket å bli tidenes syvende mest lukrative film. Avdøde Paul Walker (i midten) har en av hovedrollene i filmen.

Foto: Scott Garfield / Ap

Filmen hadde verdenspremiere i begynnelsen av april og brukte 17 dager på å tjene inn én milliard dollar, i underkant av åtte milliarder norske kroner.

Rekorden ble tidligere delt mellom «Avatar», «The Avengers» og den siste Harry Potter-filmen som brukte 19 dager på å håve inn én milliard gjennom billettsalg.

Den har på kort tid rukket å bli tidenes syvende mest lukrative film.

Gode besøkstall i Norge

Filmen har solgt 368.995 billetter i Norge og har dermed gått forbi «Fift Shades of Grey» som årets best besøkte film.

Den ville også gått rett inn på fjerdeplass på listen over fjorårets mest sette filmer og er den syv filmer lange seriens klart mest sette.

Etter suksessen med nummer syv, spår flere medier at Universal Pictures snart vil gå i gang med film nummer åtte i bilfilmserien.

I et intervju på «Jimmy Kimmel Live» antydet hovedrolleinnehaver Vin Diesel at det kan komme tre nye «Fast & Furious»-filmer.

Et monster av en actionfilm!

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz