NRK Meny
Normal

Sienna Miller: Jeg ble spyttet på og forfulgt av paparazzier

Paparazzier løp etter meg i mørke gater og spyttet på meg, fortalte Sienna Miller under høringen granskningen av britiske tabloider.

Sienna Miller forklarer seg i saken om den britiske medieskandalen

Skuespiller Sienna Miller fikk over 300.000 kroner i erstatning fra den nedlagte taboidavisa News of the World etter at de avlyttet telefonsvareren hennes.

Foto: POOL / Reuters

Storbritannias statsminister David Cameron.

Storbritannias statsminister David Cameron satte i gang granskningen.

Foto: Michel Spingler / Ap
J.K Rowling under høring i granskning av britiske tabloider

J.K Rowling mener det verste var når journalistene gikk etter barna hennes.

Foto: Ap

Skuespiller Sienna Miller og forfatteren av Harry Potter-bøkene, J.K Rowling, forklarte seg i dag under høringen om den britiske medieskandalen.

LES OGSÅ: Hugh Grant fortalte om pressens skandalemetoder

Den nedlagte Taboidavisa News of the World rystet hele verden med sine spekulative metoder og var utslagsgivende for granskingen av hele den britiske pressens etikk og arbeidsmetoder.

– Ti paparazzier løp etter meg

Avisa avlyttet systematisk telefonene til kongelige og kjendiser, blant andre Sienna Miller. Hun var den første som tok avisa til retten for å ha avlyttet telefonsvareren hennes. Avisa gikk med på å betale henne 100.000 pund i erstatning.

Under høringen i dag sa Miller at hun en periode ble forfulgt av 10-15 mannlige paparazzier.

– Jeg ble spyttet på og verbalt misbrukt. Jeg følte at jeg levde i et videospill, sa skuespilleren, blant annet kjent fra filmene «Alfie» og «Layer Cake».

– Jeg løp ofte nedover gaten ved midnatt med ti menn som jagde meg. Det at de hadde kameraer gjorde gjorde det lovlig, sa Miller videre.

Rowling: De gikk etter barna mine

Rowling sa under høringen at presset fra mediene gjorde henne paranoid og engstelig. Hun forklarte at det verste var når journalistene gikk etter barna hennes og trakk frem en episode hvor hennes fem år gamle datter kom hjem med en lapp fra en journalist i sekken.

– Jeg følte det var en invasjon. Jeg klarer ikke å forklare hvor sint jeg ble for at min fem år gamle datters skole ikke lenger var fri for journalister.

Kjæresten hennes ble også lurt til å gi ut privat informasjon om Rowling, da en journalist ringte ham og lot som han var fra skattevesenet.

– Ha ga de alt. Adresse, lønnsnivå, personnummer. Dagen etter fikk han blitzen i fjeset; paparazziene hadde funnet ham, sa Rowling.