Miley Cyrus skal synge Beatles

The Flaming Lips lager nyinnspilling av Beatles-album, og Miley Cyrus blir en av gjesteartistene.

Miley Cyrus

BEATLES: Miley Cyrus er blant artistene som skal bidra på The Flaming Lips' hyllest til den mest kjente Beatles-platen.

Foto: Owen Sweeney / Ap

Frontfigur Wayne Coyne i det eksentriske, amerikanske bandet The Flaming Lips har annonsert på Instagram at prosjektet nå blir en realitet.

Bandet har samlet sammen en gjeng artister som skal lage nye versjoner av samtlige låter på The Beatles' mestselgende album, «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band», som ble utgitt i 1967. Det melder The Guardian.

Synger to låter

Miley Cyrus, som tidligere har samarbeidet med The Flaming Lips på flere prosjekter, er en av disse artistene. Sammen har de også tidligere luktet på «Sgt. Pepper» da de under Billboard Music Awards i år fremførte de «Lucy In The Sky With Diamonds» i fellesskap.

(Artikkelen fortsetter)

Hør låten i Spotify:

Wayne Coyne på Instagram

SGT PEPPER: Wayne Coyne presenterer låtlista på Instagram.

Deres versjon av «Lucy In The Sky With Diamonds» blir med på plata, og i tillegg skal Cyrus synge «A Day In The Life».

Andre artister som bidrar er Tegan & Sara, J Mascis (Dinosaur Jr.), Moby og Tool. Plata, som får tittelen «With A Little Help From My Fwends», skal etter planen slippes i oktober.

Eksperter på coverplater

De eksperimentelle «psych-rockerne» i The Flaming Lips har sikret seg en stor og dedikert fanbase med plater som «The Soft Bulletin» og «Yoshimi Battles The Pink Robots».

Dette er ikke første gang The Flaming Lips går løs på oppgaven med å lage nyinnspilling av milepæler i musikkhistorien.

De har også laget egne versjoner av Pink Floyds «Dark Side of the Moon», King Crimsons «In The Court Of The Crimson King» og The Stone Roses debutalbum fra 1989.

Vokalist Wayne Coyne har tidligere blitt spurt av Rolling Stone hvorfor han går løs på låtene til The Beatles.

– Fordi folk elsker dem. Dette kommer til å skape stor interesse, sier Coyne.

The Flaming Lips

EKSENTRIKER: The Flaming Lips spilte på Øyafestivalen i Oslo i 2010. Vokalist Wayne Coyne trakterer roperten.

Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

Kulturstrøm

  • Går en tøff sommer i møte

    Museene i Bergen går utfordrende tider i møte og varsler store tap på grunn av koronautbruddet. Flere velger å holde stengt i sommer og noen frykter konkurs. Uten utenlandske turister og sterkt redusert tilbud på grunn av virusutbruddet går museene i Bergen en tøff sommer i møte. Flere varsler titalls millioner i tap og fortsatt permitterte ansatte. (NTB)

  • Førsteklasses filmskaper

    Tobarnsfar Casey Affleck vet ett og annet om båndet mellom foreldre og barn. Det kommer tydelig frem i filmen «Light of My Life», der han er både manusforfatter, produsent og regissør, i tillegg til å spille den ene hovedrollen. Filmen er en nydelig skildring av postapokalyptisk far-datter-forhold. Historien vekker klare assosiasjoner til filmer som «The Road», «A Quiet Place» og «Leave No Trace», som har lignende tematikk og scenarioer. Filmpolitiet gir «Light of My Life» en 5-er.

  • Truer med å sensurere Twitter

    President Donald Trump vil torsdag signere en presidentordre om sosiale medier. Trump reagerer på at Twitter for første gang har merket to av meldingene hans som villedende, etter at han tirsdag tvitret at stemmegivning per post ville føre til valgfusk. Twitter la til en lenke til fakta som viser det motsatte. Presidenten svarte med å true med å stenge sosiale medier.