Hopp til innhold

Middels suksess - historien om et norsk rockeband

 

Norsk rock på grunnplanet

"Middels suksess - historien om et norsk rockeband" er en radiodokumentar om bandet Follow That Dream's eventyr i den norske musikkbransjen på slutten av åttitallet.

 

 

Follow that dream 2006. Foto: Espen Omdahl, NRK.

Bandet ga ut en EP i 1987 og en LP i 1988. De reiste rundt i Norge i til dels livsfarlige leiebiler og ga konserter på små, lokale rockeklubber, ofte for et fåtallig og ikke alltid like interessert publikum. Follow That Dream ble i årene 1986-88 regnet for å være et av landets mer lovende rockeband, men ga seg i 1989 og er i dag glemt av alle andre enn de helt spesielt interesserte. Begge platene deres var selvfinansiert, begge solgte i rundt 1400 eksemplarer - og ingen av dem er tilgjengelige på CD.

Foto: Guri Dahl.

Drømmen om å bli rockestjerne

Med radiodokumentaren om bandet han startet for over 20 år siden ønsker Espen Omdahl både å sette punktum for en historie og et band som han aldri helt hadde blitt ferdig med, og å fortelle historien om norsk rock på grunnplanet. Dokumentaren MIDDELS SUKSESS er derfor dedikert til alle de tusenvis av norske musikere som har møtt opp i øvingslokalene år etter år, drevet av troen og håpet på drømmen om å bli rockestjerne på et eller annet nivå – men som et eller annet sted langs veien har funnet ut at det der, det gikk visst ikke allikevel.

Stjerner som forsvant

Og selv om den norske musikkbransjen i dag på alle plan befinner seg på et helt annet nivå enn den gjorde for 20 år siden, viser det seg jo at historien er like aktuell i 2006 – i løpet av et års tid har jo for eksempel profilerte band som Amulet, Span, Gluecifer og JR Ewing gitt seg.

Foruten Espen Omdahl, som var trommeslager i bandet, bestod Follow That Dream av gitarist Ronny Myhrvold, vokalist Harald Henmo, og bassist Aslak Dørum, som siden midten av 90-tallet har spilt i det noe mer kjente orkesteret DumDum Boys.

Espen Omdahl jobber til daglig i underholdningsavdelingen i NRK radio, hvor han lager programmet Kveldsmat (P1, hver onsdag kveld fra 22.05) sammen med Kari Slaatsveen. MIDDELS SUKSESS er hans debut som radiodokumentarist.

Middels suksess - historien om et norsk rockeband

Av Espen Omdahl.

Teknisk regi: Geir Hauger.

Konsulent:Berit Hedemann.

Sendes i NRK P2 lørdag 11. november kl, 10.15,

reprise søndag 12.11 kl. 19.30.

Lenker

  • Mer om Follow that dream:

  Hør Middels suksess her!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober