NRK Meny
Normal

Middels anmeldelser for Tyldum-film

Britiske filmkritikere gir blandede til gode tilbakemeldinger på Morten Tyldums historiske filmdrama.

The Imitation Game

BRILJERER: Kritikerne trekker spesielt fram Benedict Cumberbatch sin innsats i «The Imitation Game».

Foto: Jack English

Onsdag kveld sto en norsk regissør midt i blitsregnet da filmen «The Imitiation Game» åpnet London Film Festival.

Morten Tyldum, som er kjent for filmene «Buddy» og «Hodejegerne», har fått med seg stjerneskuespillerne Benedict Cumberbatch og Keira Knightley i dramaet om krigshelten Alan Turing.

Tre av fem

Filmen fikk nylig publikumsprisen under filmfestivalen i Toronto, og under pressevisningen i London onsdag morgen, fikk den spontan applaus fra kritikere og journalister.

De siste anmeldelsene i britisk presse er imidlertid middels. De toneangivende avisene The Guardian og The Telegraph deler begge ut tre av fem stjerner til filmen.

Morten Tyldum og kona Janne på rød løper i London

PREMIERE: Morten Tyldum og kona Janne på rød løper i London

Foto: Espen Aas / NRK

Førstnevnte anmelder mener at filmen har alle egenskaper som skal til for å få til et bra drama, men at manuset ikke evner å engasjere. Kritikeren har også innsigelser om at historien til Turing er så velkjent for mange at det er vanskelig å overraske publikum.

The Telegraphs anmelder mener filmen føles litt for kalkulert, og som en historie vi har hørt før som fortelles uten risiko. Samtidig får skuespillerne mye ros for jobben de gjør. Spesielt får Cumberbatch mye åtgaum for rollen sin, særlig av The Times, som gir filmen fire av fem stjerner.

«Oscar-fiskende»

Filmen har tidligere fått full pott i avisen The Independent, som anmeldte den da den ble vist under filmfestivalen i Toronto i september. De mener at Cumberbatch leverer en innsats som er verdt en Oscar.

FIlmen får generelt bedre omtale i USA enn i Storbritannia. I bransjebladet Variety fikk filmen bra omtale, og ble omtalt som «Oscar-fiskende».

Under filmfestivalen i Toronto vant «The Imitation Game» publikumsprisen, som er den gjeveste på festivalen.

The Imitation Game settes opp i Storbritannia og USA i november, og har norgespremiere 1. juledag.

Morten Tyldum står bak åpningsfilmen på London Film Festival som åpner i kveld.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller