Normal

Microsoft gir Xbox en vitaminnsprøytning

Ultra HD-kvalitet – eller 4K som det også kalles – er i skuddet for tiden. Microsoft har annonsert en ny, forbedret utgave av sin spillkonsoll Xbox One.

Ny Xbox One

XBox-sjef Phil Spencer under E3 2016 i Los Angeles.

Foto: MICROSOFT

Nyheten slapp Microsoft under E3-messen i Los Angeles mandag 13. juni.

Mens erkerivalen Sony foreløpig bare har hintet om en ny PlayStation, er det rene ord for pengene fra Microsoft.

I august 2016 kommer Xbox One S, med en veiledende pris på 399 amerikanske dollar. Den leveres i tre varianter: 500 GB, 1TB og en begrenset utgave med 2TB.

Konsollen er 40 prosent mindre enn dagens Xbox One og leveres med High Dynamic Range (HDR), som gir bedre kontrastnivå og fargemetning.

Også videoavspillingsmulighetene blir fremhevet av Microsoft: «strøm 4K-video fra Netflix og Amazon Video og se UHD Blu-ray-filmer i forbløffende 4K Ultra HD», heter det i pressemeldingen.

Microsoft er også opptatt av å poengtere at deres interaktive nettverk for spillere, Xbox Live, nå skal være tilgjengelig på alle enheter, fra PC, konsoll, Virtual Reality og mobiltelefoner. Svaret på dette er konseptet «Xbox Play Anywhere».

Det kommer flere nye trådløse kontrollere og det skal bli enklere å spille sammen på tvers av plattformene mellom Xbox og PC-spillbrukere.

Som seg hør og bør ble også en rekke nye spill lansert, hvorav flere kommer først hos Microsoft og/eller blir eksklusive for Xbox One og Windows 10: øde øy-mysteriet« Ark: Survival Evolved», bilspillet «Forza Horison 3» og det fjerde «Gears of War»-kapitlet.

Kulturstrøm