NRK Meny
Normal

Microsoft gir Xbox en vitaminnsprøytning

Ultra HD-kvalitet – eller 4K som det også kalles – er i skuddet for tiden. Microsoft har annonsert en ny, forbedret utgave av sin spillkonsoll Xbox One.

Ny Xbox One

XBox-sjef Phil Spencer under E3 2016 i Los Angeles.

Foto: MICROSOFT

Nyheten slapp Microsoft under E3-messen i Los Angeles mandag 13. juni.

Mens erkerivalen Sony foreløpig bare har hintet om en ny PlayStation, er det rene ord for pengene fra Microsoft.

I august 2016 kommer Xbox One S, med en veiledende pris på 399 amerikanske dollar. Den leveres i tre varianter: 500 GB, 1TB og en begrenset utgave med 2TB.

Konsollen er 40 prosent mindre enn dagens Xbox One og leveres med High Dynamic Range (HDR), som gir bedre kontrastnivå og fargemetning.

Også videoavspillingsmulighetene blir fremhevet av Microsoft: «strøm 4K-video fra Netflix og Amazon Video og se UHD Blu-ray-filmer i forbløffende 4K Ultra HD», heter det i pressemeldingen.

Microsoft er også opptatt av å poengtere at deres interaktive nettverk for spillere, Xbox Live, nå skal være tilgjengelig på alle enheter, fra PC, konsoll, Virtual Reality og mobiltelefoner. Svaret på dette er konseptet «Xbox Play Anywhere».

Det kommer flere nye trådløse kontrollere og det skal bli enklere å spille sammen på tvers av plattformene mellom Xbox og PC-spillbrukere.

Som seg hør og bør ble også en rekke nye spill lansert, hvorav flere kommer først hos Microsoft og/eller blir eksklusive for Xbox One og Windows 10: øde øy-mysteriet« Ark: Survival Evolved», bilspillet «Forza Horison 3» og det fjerde «Gears of War»-kapitlet.

Kulturstrøm

 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller
 • LHBT-handling kuttet fra actionfilm

  Den kinoaktuelle skuespilleren Danielle Pineda fra «Jurassic World: Fallen Kingdom», forteller til talkshowet Build at hennes rollefigur Zia Rodriguez egentlig er lesbisk. Replikken som avslørte det i filmen ble derimot kuttet på grunn av tidspress, forteller hun, ifølge Hollywood reporter.

  Mann sikter gevær mot dinosaur
  Foto: United International Pictures
 • Prince-arvinger bryter med Tidal

  Etter planen skulle musikktjenesten Tidal få eksklusiv rett til å strømme et nytt album i 14 dager når et nytt Prince-album slippes i 2019. Men etter Dagens Næringslivs avsløringer rundt triksing med strømmetjenesten, ønsker arvingene etter Prince å bryte kontrakten, ifølge nettstedet TMZ. Lyttertallene til Kanye West og Beyoncé på Tidal skal være manipulert med flere hundre millioner falske avspillinger, og kan bety dødsstøtet for Tidal, mener musikkjournalist Asbjørn Slettemark. Artisten Prince ble funnet død en heis i hjemmet sitt 21. april 2016.

  Prince på The purple rain-turne
  Foto: Nancy Bundt © PRN Music Corp.

Flere kulturnyheter