NRK Meny
Normal

Mick Jaggers nye «supergruppe»

Mick Jagger og Dave Stewart har laget «supergruppa» Super Heavy sammen med tre andre, vidt forskjellige musikere.

Mick Jagger og Dave Stewart

Mick Jagger og Dave Stewart har starta sin egen «supergruppe».

Foto: MAX NASH / AP

Mick Jagger og Dave Stewart fikk Gold Globe-pris for sin «Old habits die hard»

SUPER HEAVY 1 & 2: Mick Jagger og Dave Stewart har også tidligere samarbeidet og fikk blant annet Gold Globe-pris for sitt musikalske bidrag til filmen «Old habits die hard».

Foto: MIKE BLAKE / REUTERS
Damian Marley

SUPER HEAVY 3: Damian Marley, her på scenen tidligere i år, er sønn av Bob Marley.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters
Joss Stone

SUPER HEAVY 4: Joss Stone er både skuespiller og sanger.

Foto: Andy Paradise / AP
A. R. Rahman

SUPER HEAVY 5: A.R. Rahman er filmkomponist med Oscar-statuett på peishylla.

Foto: Paul Jeffers / Ap

Tidligere har det kommet fram at Dave Stewart, best kjent fra Eurythmics, har vært i studio sammen med Mick Jagger.

Jubileumsrykter

Samtidig som ryktene går om en stor jubileumskonsert for Rolling Stones i London neste år har Jagger i det stille holdt på med noe helt annet.

Keith Richards har gitt hint om at det kan bli en konsert i London 12. juli. Da er det nøyaktig 50 år siden Rolling Stones spilte sin aller første konsert.

Det har imidlertid ikke vært kjent hvilket prosjekt Mick Jagger sysler med. Men nå avsløres det at Jagger i hemmelighet de siste 18 månedene har jobbet med ei ny «supergruppe».

Tungvektere

I tillegg til Stewart og Jagger består bandet av Joss Stone, Damian Marley og AR Rahman, og de går passende nok under navnet Super Heavy, tungvektere som de er.

Både Stewart og Jagger burde være velkjente navn, men de øvrige fortjener en nærmere presentasjon:

Damian Marley er reggeaikonet Bob Marleys yngste sønn, som bare var to år gammel da faren døde i 1981. Han er en dancehall- og reggaeartist med tre Grammy-priser i bagasjen.

Joss Stone er en vel så kjent skikkelse for mange i Norge, både som musiker og skuespiller. Blant annet hadde hun en rolle i tv-serien «The Tudours», som tidligere har gått på NRK.

Musikalsk fikk hun sitt gjennombrudd i Norge med albumet «Soul Sessions» i 2004.

Oscar-vinner fra Bollywood

A.R. Rahman, er trolig mindre kjent i Norge, men er blant Indias og Bollywood-industriens mest populære. Han har klassisk musikkutdanning fra Oxford, har blitt kalt Madras sitt svar på Mozart og har solgt over 100 millioner album.

Blant annet laget han soundtracket til filmen «Slumdog Millionaire». Noe han for øvrig ble tildelt en Oscar-pris for.

Det er altså en svært sammensatt musikalsk kollektiv som i september vil gi ut sitt debutalbum.

– Det er litt rart. Et annerledes album enn folk kanskje ville forvente, sier Mick Jagger til Rolling Stone.

Men han lover at musikken til Super Heavy slett ikke bare blir «rar og merkelig». Fansen, sa han, vil «vil finne det meste av det tilgjengelig».

Mick med munnspillet

Siden Mick Jagger i det nye prosjektet har med seg flere svært kapable vokalister, skal Stones-vokalisten ha tatt på seg flere oppgaver enn bare sang. Han spiller gitar og bruker visstnok en god del tid på munnspillet, i tillegg til å produsere det kommende albumet.

Musikken på plata skal inneholde et vidt spenn som speiler alle bidragsyterne og vil være alt «fra reggae til ballader og indiske sanger på urdu».

Det foreligger ingen offisielle planer for noen turné med Super Heavy, men Dave Stewart vil «ikke utelukke muligheten».

Det hele skal komme an på Mick Jaggers andre planer, og trolig om det blir mer enn bare én konsert for å markere at Rolling Stones i 2012 fyller 50.

Kulturstrøm

 • Framførte Bowie-låt for første gong

  Maria Schneider, hovudartist på Molde jazzfestival, spelte ein David Bowie-låt då ho opna festivalen i går, skriv VG. «Sue (Or in a Season of Crime)» var med på plata «Blackstar» som kom ut to dagar før Bowie døydde i 2016. Schneider medverka som komponist til plata. Låten har aldri blitt framført live før. Jazzmusikaren har tidlegare vunne fem Grammy-prisar.

  Maria Schneider. Moldejazz 2018
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Siri Aurdals skulpturer reiser ut

  81-åringen får sitt internasjonale gjennombrudd nå. «Siri Aurdal gjør enestående comeback i kunstverden.» Det skrev Svenska Dagbladet da Malmö konsthall åpnet den hittil største utstillingen til den norske skulptøren. Den 20 x 40 meter store installasjonen «Continuum» er laget av samme type rør som ble anvendt i den norske oljeindustrien på 60-tallet. Siri Aurdal skapte også stor oppmerksomhet med en annen gigantisk skulptur skapt av industrirør på den Nordiske Paviljongen under den biennalen i Venezia i fjor. Hun er også aktuell med en utstilling på Skissernas museum i Lund i Sverige. Utstillingene er åpne til slutten av august.

  Skulptur av Siri Aurdal på Malmø kunsthall
  Foto: Helene Toresdotter
 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold