Hopp til innhold

Jagger i trygge hender

Sir Mick Jagger trenger hjelp når han kommer til Bergen fredag. Men Rockerne i Rolling Stones vil være i trygge hender. Arrangøren har hyret inn en spesialist i alderdomssykdommer for å passe på kjendisene.

Mick Jagger i Rolling Stones.
Foto: Luca Bruno / Scanpix/AP

Se Bilder: Rolling Stones åpner turnéen!

Alt om The Rolling Stones!  

63-åringen Mick Jagger er i ustanselig bevegelse i løpet av de cirka to timene konserten varer, men den siste tiden har det dukket opp opplysninger om at selv Jagger trenger litt hjelp. Under besøket i Bergen vil han og bandet få hjelp på flere måter.

Må ha oksygen

Først kom det meldinger om at han fikk oksygen for å holde koken mens han er på scenen, noe også Guns N'Roses-vokalisten Axl Rose etter sigende får, og han er «bare» 44 år.

Nå viser det seg også at Jagger er bekymret for at han skal glemme teksten. For å forsikre seg om at så ikke skjer har han teksten på skjermer gjemt i monitorene han har foran seg.

- Blir ikke yngre

- Mick blir ikke yngre og han vil ikke dumme seg ut. Han løper som regel over hele scenen, men hvis han glemmer teksten, kan han komme seg raskt tilbake til skjermen. Han trenger det sjelden, men det er en forsikring. Det ville jo være ganske pinlig om han skulle glemme teksten til en sang som «Satisfaction» som han har sunget i 40 år, sier en kilde til den britiske tabloiden The Sun.

 

Rolling Stones-rigging
Foto: Sigurd Hamre/Alrik Velsvik / NRK

 

Sir Mick trenger også hjelp i de improviserte delene av showet og til å huske hvilket land han opptrer i.

- Har noen standardfraser

- Han liker å henvende seg til publikum på deres eget språk så det er noen standardfraser på visse steder under konserten, sier kilden.

For at alt skal gå bra under besøket i Bergen har Bergen Live engasjert overlege ved geriatrisk avdeling på Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen, Paal Naalsund. Han bekrefter overfor Bergens Tidende at han er engasjert av Bergen Live til å være tilgjengelig om noe skulle skje med Charlie Watts (65), Mick Jagger (63), Keith Richards (63) eller Ronnie Wood (59) når de er mellom de sju fjell.

- Kan slappe helt av

Men legen kan også trå til dersom det skulle skje noe som ikke er relatert til høy alder.

- Spesialister i geriatri er også indremedisinere. Så Stones og publikum kan slappe helt av. Jeg har den vanlige legeutdannelsen også. Dessuten går jeg av vakt akkurat når Keith Richards og de andre kommer på scenen. Da akter jeg å nyte en pils og lytte til de aldrende rockerne, sier han.

(NRK / NTB)

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)