NRK Meny
Normal

Jagger i trygge hender

Sir Mick Jagger trenger hjelp når han kommer til Bergen fredag. Men Rockerne i Rolling Stones vil være i trygge hender. Arrangøren har hyret inn en spesialist i alderdomssykdommer for å passe på kjendisene.

Mick Jagger i Rolling Stones.
Foto: Luca Bruno / Scanpix/AP

Se Bilder: Rolling Stones åpner turnéen!

Alt om The Rolling Stones!  

63-åringen Mick Jagger er i ustanselig bevegelse i løpet av de cirka to timene konserten varer, men den siste tiden har det dukket opp opplysninger om at selv Jagger trenger litt hjelp. Under besøket i Bergen vil han og bandet få hjelp på flere måter.

Må ha oksygen

Først kom det meldinger om at han fikk oksygen for å holde koken mens han er på scenen, noe også Guns N'Roses-vokalisten Axl Rose etter sigende får, og han er «bare» 44 år.

Nå viser det seg også at Jagger er bekymret for at han skal glemme teksten. For å forsikre seg om at så ikke skjer har han teksten på skjermer gjemt i monitorene han har foran seg.

- Blir ikke yngre

- Mick blir ikke yngre og han vil ikke dumme seg ut. Han løper som regel over hele scenen, men hvis han glemmer teksten, kan han komme seg raskt tilbake til skjermen. Han trenger det sjelden, men det er en forsikring. Det ville jo være ganske pinlig om han skulle glemme teksten til en sang som «Satisfaction» som han har sunget i 40 år, sier en kilde til den britiske tabloiden The Sun.

 

Rolling Stones-rigging
Foto: Sigurd Hamre/Alrik Velsvik / NRK

 

Sir Mick trenger også hjelp i de improviserte delene av showet og til å huske hvilket land han opptrer i.

- Har noen standardfraser

- Han liker å henvende seg til publikum på deres eget språk så det er noen standardfraser på visse steder under konserten, sier kilden.

For at alt skal gå bra under besøket i Bergen har Bergen Live engasjert overlege ved geriatrisk avdeling på Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen, Paal Naalsund. Han bekrefter overfor Bergens Tidende at han er engasjert av Bergen Live til å være tilgjengelig om noe skulle skje med Charlie Watts (65), Mick Jagger (63), Keith Richards (63) eller Ronnie Wood (59) når de er mellom de sju fjell.

- Kan slappe helt av

Men legen kan også trå til dersom det skulle skje noe som ikke er relatert til høy alder.

- Spesialister i geriatri er også indremedisinere. Så Stones og publikum kan slappe helt av. Jeg har den vanlige legeutdannelsen også. Dessuten går jeg av vakt akkurat når Keith Richards og de andre kommer på scenen. Da akter jeg å nyte en pils og lytte til de aldrende rockerne, sier han.

(NRK / NTB)

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix