NRK Meny
Normal

Mick Jagger gir ut John Lennon

På sitt nye samlealbum har Mick Jagger tatt med en tidligere uutgitt sang med en litt spesiell forhistorie.

Mick Jagger

På sitt nye samlealbum har Mick Jagger tatt med en tidligere uutgitt sang som har en spesiell forhistorie.

Foto: Jim Cooper / AP

John Lennon

John Lennon produserte en av melodiene som er med på Mick Jaggers nye samleplate.

Foto: AP

«Too Many Cooks (Spoil the Soup)» er produsert av John Lennon og spilt inn i Los Angeles i 1973, samme år som Rolling Stones ga ut «Goat's Head Soup» og 12 år før Jagger ga ut sitt første ordentlige soloalbum, «She's the Boss».

Stjernelag i studio

Sangen, som er en fresende funky låt, har med et stjernelag i studio - Jesse Ed Davis og Danny Kortchmar på gitar, Jack Bruce på bass, Jim Keltner på trommer, Al Kooper på keyboard og Harry Nilsson som bakgrunnssanger.

Da Jagger forleden svarte på spørsmål på BBCs nettside, sa han at han ikke hadde noen aning om hvorfor den ikke var blitt gitt ut før.

Glemt låt

- Vi bare glemte den, rett og slett. Jeg prøvde å finne mastertapen - en ble ødelagt i en brann, en ble gitt til en ekskone som kastet den. Men vi fant en god innspilling - hos May Pang. Hun var Johns kjæreste da vi spilte inn låta og hun ga meg mastertapen.

«The Very Best of Mick Jagger» inneholder I alt 17 spor. I tillegg til ovennevnte, er det med to kutt som aldri ble tatt med på det Rick Rubin-produserte Jagger-albumet «Wandering Spirit».

Jaggers datter korer

Det dreier seg om «Charmed Life» der hans datter Karis korer, og Sonny Boy Williamson-sangen «Checkin' Up On My Baby» der bluesbandet The Red Devils fra Los Angeles backer Sir Mick i studio.

Kulturstrøm

 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Morten Krogvold
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Forsvaret kutter i musikken

  Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

  Forsvarets musikk Harstad
  Foto: Nils Mehren