Mick Jagger gir ut John Lennon

På sitt nye samlealbum har Mick Jagger tatt med en tidligere uutgitt sang med en litt spesiell forhistorie.

Mick Jagger

På sitt nye samlealbum har Mick Jagger tatt med en tidligere uutgitt sang som har en spesiell forhistorie.

Foto: Jim Cooper / AP

John Lennon

John Lennon produserte en av melodiene som er med på Mick Jaggers nye samleplate.

Foto: AP

«Too Many Cooks (Spoil the Soup)» er produsert av John Lennon og spilt inn i Los Angeles i 1973, samme år som Rolling Stones ga ut «Goat's Head Soup» og 12 år før Jagger ga ut sitt første ordentlige soloalbum, «She's the Boss».

Stjernelag i studio

Sangen, som er en fresende funky låt, har med et stjernelag i studio - Jesse Ed Davis og Danny Kortchmar på gitar, Jack Bruce på bass, Jim Keltner på trommer, Al Kooper på keyboard og Harry Nilsson som bakgrunnssanger.

Da Jagger forleden svarte på spørsmål på BBCs nettside, sa han at han ikke hadde noen aning om hvorfor den ikke var blitt gitt ut før.

Glemt låt

- Vi bare glemte den, rett og slett. Jeg prøvde å finne mastertapen - en ble ødelagt i en brann, en ble gitt til en ekskone som kastet den. Men vi fant en god innspilling - hos May Pang. Hun var Johns kjæreste da vi spilte inn låta og hun ga meg mastertapen.

«The Very Best of Mick Jagger» inneholder I alt 17 spor. I tillegg til ovennevnte, er det med to kutt som aldri ble tatt med på det Rick Rubin-produserte Jagger-albumet «Wandering Spirit».

Jaggers datter korer

Det dreier seg om «Charmed Life» der hans datter Karis korer, og Sonny Boy Williamson-sangen «Checkin' Up On My Baby» der bluesbandet The Red Devils fra Los Angeles backer Sir Mick i studio.

Kulturstrøm

  • Sondre Justad takker Teigen

    I et Instagram-innlegg med et bilde av Jahn Teigen og en 13 år gammel utgave av seg selv takker artist Sondre Justad Teigen for alt han lærte ham. – Takk for alt du lærte meg og rausheten, Jahn. Det ble starten på reisen min, og mye av det du snakket om er fortsatt med meg i dag. Enhver sang er en historie som skal fortelles. (NTB)

    Sondre Justad
    Foto: Helge Grønmo / Avisa Nordland
  • Jahn Teigen hedres med statue

    I hjembyen Tønsberg hedres Jahn Teigen med en statue. Artisten døde i går kveld på Ystad sykehus i Skpne hvor han har bodd de siste årene.