Normal

Mick Fleetwood - nesten norsk

Mick Fleetwood har mange jern i ilden. Denne helga spiller han på Notodden Bluesfestival - i landet han bodde tre år som barn.

Mick Fleetwood med band på Notodden Bluesfestival.

Mick Fleetwood i aksjon bak trommesettet under lørdagens konsert på Notodden.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Mick Fleetwood med band på Notodden Bluesfestival. Her med gitarist Rick Vito i aksjon!

Rick Vito er Mick Fleetwoods trofaste følgesvenn på gitaren.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Hør hele intervjuet: Bård Ose i samtale med Mick Fleetwood og Rick Vito


Denne uka ble det bekreftet at Fleetwood Mac er nære et comeback. Bandet planlegger å legge ut på turné i begynnelsen av neste år, men noen bestemt dato er ennå ikke spikret.

Bodde tre år i Norge

Denne helga har imidlertid Mick Fleetwood vært i Norge for å spille på Notodden Bluesfestival, etter at Bill Wyman måtte melde forfall . Vi fikk møte Mick Fleetwood sammen med gitarist Rick Vito før konserten fredag.

Og det er kanskje ikke så mange som vet at den gamle Fleetwood Mac-legenden, som egentlig heter Michael John Kells Fleetwood, faktisk bodde tre år i Norge som barn.

- Jeg bodde faktisk tre år i Norge som barn. Jeg gjør det dessverre ikke lenger, men den gang snakket jeg flytende norsk, forteller Mick Fleetwood til NRK.

Nytt bluesband

Siden har han kommet tilbake til Norge mange ganger og ringte nylig til sin mor som han til daglig bor sammen med på Hawaii.

- Hun husker så mye fra gamle dager og kunne fortelle om alle stedene i Norge. Nå var hun svært glad for å høre at jeg igjen var på besøk i gamlelandet.

I disse dager har Fleetwood startet opp et nytt band - Mick Fleetwood Blues Band, som går tilbake til røttene for musikken Fleetwood Mac spilte før de ble verdensberømte for sin popmusikk.

- Sluttet aldri

- Jeg sluttet aldri å spille den typen musikk. Og mye av det kan du høre på min måte å spille trommer i Fleetwood Mac. Men jeg ser det ikke som en reise tilbake i tid, musikalsk. Jeg sier bare: Dette er det jeg gjorde den gangen og det er den jeg føler meg mest komfortabel med å spille”.

Fleetwoods bluesband kommer snart med et album, som har fått tittelen ”Blue again” – et livealbum som ble spilt inn i St. Louis. Plata kommer ut 7. Oktober.

Kulturstrøm