Den nye restauranten med utmerkelsen BibGourmand er
i Oslo.– Dette er gull verdt! Selvfølgelig er det en viktig utmerkelse. Både for restauranten, oss som jobber her. Og for gjestene våre, selvfølgelig. Det viser at vi har et bra produkt, sier kjøkkensjef og daglig leder på Oro, Terje Ness.
I 1999 vant kjøkkensjef og daglig leder på Oro, Terje Ness, kokkeverdens uoffisielle VM, Bocuse D’or. Året etter åpnet han Oro Bar & Grill.
Hedrer de ansatte
Etter å ha oppnådd en stjerne i Guide Michelin, ga han seg i 2004. Året etter mistet Oro stjernen, mens Haga, Terje Ness nye prosjekt fikk en stjerne i restaurantbibelen. Nå er han tilbake på Oro som altså får utmerkelse i årets Michelin-gudie. Mesterkokken har også jobbet som kjøkkensjef på Bagatelle.
– Det virker som om stjerner og utmerkelser i Michelin-guiden følger deg?
– Ja, det er jo kjempebra! Men, dette er ikke min fortjeneste, det er alle de andre som jobber her som lager den gode maten, sier Ness.
Fra tidligere har Restaurant Eik en BibGourmand.
Ingen nye stjerner
Ingen norske restaurantene mistet stjerner i den nye
I 2008
, men restauranten valgte å stenge dørene etter at Eyvind Hellstrøm sa opp som Bagatelle-sjef i desember i fjor, så Norge er dermed ei stjerne fattigere i 2010.- Les også:
De attraktive stjernene
I Guide Michelin gis maten karakter med stjerner. Karakter for service, miljø og øvrige inntrykk belønnes med bestikk (1 - 5 bestikk). Hotell belønnes på samme måte for sitt miljø, eller sin komfort, med hussymboler i ulike størrelser. Røde bestikk og hussymboler gis til spesielt hyggelige etablissementer.
Tre stjerner i Guide Michelin betyr at en restaurant er «verdt en reise i seg selv», to stjerner betyr at restauranten er «verdt en omvei», og én stjerne betyr at det er en «eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».