Hopp til innhold

Michael Moore i Trump-land

I natt hadde Michael Moores dokumentar premiere i New York. I filmen besøker han «Trump-land» og holder et talkshow i staten Ohio for Trump-tilhengere.

Kø for å se Michael Moores Trumpland

Lang kø for å se Michael Moore i Trumpland

Foto: KENA BETANCUR / Afp

Michael Moore, den kjente amerikanske dokumentarfilmskaperen, har sluppet sin nyeste dokumentar i natt. Filmen « Michael Moore i Trumpland» er tatt opp i byen Wilmington i staten Ohio. Donald Trump er ikke selv med i filmen. Men klipp fra dokumentaren kan ses her:

Klipp fra Michael Moores film Trumpland

Da dokumentaren hadde premiere i New York i går kveld , var køene lange. Premieren i går var gratis. Og mange brukte anledningen til å vise hva de synes om presidentkandidatene.

Filmen er bygget opp som et «one man show» som Moore brukte to dager på å filme. Og mange ble overrasket da den var ferdig klippet og skulle vises i New York. Få hadde visst om at regissøren hadde en film på trappene knyttet til den amerikanske valgkampen.

DOUNIAMAG-ENTERTAINMENT-US-VOTE-POLITICS

Folk i kø for å se Moores film i New York

Foto: KENA BETANCUR / Afp

Vises på NRK

Filmen skal vises i New York i en uke, deretter skal den til Los Angeles. Flere storbyer i Europa skal også vise filmen og NRK viser den neste uke ,25 oktober.

I filmen brukes både humor og krasse utsagn for å bygge opp et bilde av Trump slik Michael Moore ser ham. Og han prøver også å trekke fram meningene til Trump-velgerne.

Den engelske avisen Guardian har anmeldt filmen og skriver at det spesielle med talkshowet er at hver setning Moore sier til forsamlingen, følges opp av en reaksjon fra salen. Avisen mener denne dokumentaren virker som den har som mål å bygge opp Hillary Clinton, ikke rive ned Trump.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober