Michael Jackson skal opptre i kveld

Det skulle egentlig være superhemmelig, men et søksmål gjorde at nyheten kom ut: Michael Jackson gjør en moonwalk inn i nåtiden under kveldens Billboard Music Awards.

Michael Jackson-Hologram Lawsuit Michael Jackson

I kveld kan publikum igjen se Michael Jackson synge og danse på scenen under Billboard Music Awards. Her er popkongen fra en USA-turné, i Kansas City, Missouri i 1988.

Foto: Cliff Schiappa / Ap

Music Review Michael Jackson

Michael Jackson topper igjen listene med albumet Xscape.

Foto: Ap

Michael Jackson topper igjen salgslistene med albumet Xscape, fem år etter sin død.

Interessen rundt poplegenden er større enn noensinne, og derfor har Billboard Music Awards lenge planlagt et gjensyn med stjernen under sin prisutdeling søndag 18. mai.

Avdøde Michael Jackson skal fremføre låten «Slave to the Rhythm»
fra sitt nye album – i form av et tredimensjonalt digitalt bilde, et hologram.

Vanligere med hologram-konserter

Såkalte hologram-konserter er godt etablert i Japan, der virtuelle popstjerner holder konserter i stadionformat. De siste årene har det i tillegg blitt vanlig å få avdøde stjerner til å gjenoppstå på scenen via den tredimensjonale teknologien.

Tupac Shakur ble hentet fra de døde under Coachellafestivalen i 2012. Lisa «Left eye» Lopes fra gruppen TLC som døde i 2002, har også vært på scenen som et hologram.

I kveld er det Michael Jacksons tur.

Produsentene av Billboard Music Awards hevder at dette vil bli en «epokegjørende opptreden», og legendarisk opplevelse for publikum i salen og for dem som følger showet på TV og nett.

Se Tupac opptre som et hologram:

Var hemmelig

Arrangørene ville egentlig ikke ut med informasjon om iscenesettelsen av poplegenden, men nyheten slapp ut etter at teknologiselskapene Hologrammer USA Inc. og Musion Hologram Das Ltd. tirsdag denne uken saksøkte Billboard Music Awards for bruk av hologramteknologien.

Selskapene eier rettighetene til teknologien som fikk Tupac Shakur til å gjenoppstå på Coachellafestivalen, rettigheter de kjøpte fra firmaet Digital Domain som gikk konkurs, skriver Los Angeles Times.

Selskapene mener at en konkurrent bruker ett av deres produkter, uten deres tillatelse, til å få Michael Jackson til å se levende ut på scenen.

Den amerikanske dommeren Kent Dawson fastslo denne uken derimot at selskapene ikke har fellende bevis for at det planlagte 3D-bilde av Michael Jackson vil bli laget med deres patent.

Sendes live

En dansende Michael Jackson kan derfor sees på scenen ved «MGM Grand Garden Arena» i Las Vegas natt til mandag.

Hele prisutdelingen sendes på den amerikanske TV-kanalen ABC søndag kveld kl. 20 lokal tid.

Se video under: Michael Jackson, Justin Timberlake–Love Never Felt So Good

Kulturstrøm

 • Stjerneskuddet Isah slet

  – Det kunne gå opp til fire dager hvor jeg ikke spiste fordi jeg ikke hadde råd, forteller Kaleb Isaac Ghebreiesus, kjent under artistnavnet Isah, til P3.

  Isah
  Foto: Tom Øverlie / NRK
 • Har alltid elsket musikal

  Marion Ravn har vært popartist siden hun var barn. Men nå står hun på en helt annen scene. Iført slitne klær fra 70-tallet høster hun strålende anmeldelser for sin rolle som russiske Svetlana i musikalen «Chess». Dette har hun drømt om siden hun skrev dagbok, forteller hun til Programleder Mona B. Riise i Kulturstripa.

  Marion Ravn