Michael Jackson letter på sløret

Michael Jackson forteller om perfeksjonisme og ønsket om å lage nye hits.

Michael Jackson

Michael Jackson (49) forteller at han tilbringer dagene i studio i det første eksklusive intervjuet som er gjort med artisten på et tiår. Her er et bilde av artisten fra magasinet Ebony som kommer i salg mandag 12. november.

Foto: AP

Michael Jackson - ebony

En hvit Michael Jackson pryder forsiden av den kommende utgaven av det amerikanske magasinet Ebony.

Foto: AP

Michael Jackson (49) forteller at han tilbringer dagene i studio i det første eksklusive intervjuet som er gjort med artisten på et tiår.

- I studio hver dag

- Jeg skriver masse om dagen og er i studio hver dag, sier Jackson til det afroamerikanske magasinet Ebony, som har intervjuet stjernen i forbindelse med 25-årsjubileet for suksessplata «Thriller». Men om det er en ny plate på trappene, vil ikke Jackson ut med.

Magasinet skriver om en kontrollert og moden trebarnsfar som konsentrerer seg om musikken etter å ha vært gjennom en rekke prøvelser de siste årene.

Hitformelen

I intervjuet snakker artisten om sin musikalske karriere, forholdet til familien og til gud og om ønsket om å lage hits.

Han forteller at drivkraften da han laget «Thriller»-albumet tidlig på 80-tallet, var at hver låt skulle være en hit som kunne utgis selvstendig som en single. Han hadde hørt seg lei på at platene på den tiden som regel kun hadde én hit, men resten av låtene var B-låter.

- Man må kunne nynne den (melodien), om man er en bonde fra Irland eller en dame som skrubber toaletter i Harlem, om man er en som kan plystre eller om man er et barn som kan knipse med fingrene. Den må kunne nynnes, sier artisten om hvordan en hitlåt blir til.

En perfeksjonist

Blant sine musikalske forbilder nevner Jackson komponisten Pjotr Tsjajkovskij og Stevie Wonder, men han lar seg også imponere av yngre artister som Ne-Yo, Chris Brown og Akon.

Popstjernen forteller at han jobber hardt og at han regisserer sine opptredener ned til minste detalj. Til og med alle kameravinkler har han merket seg i forkant, slik at sceneopptredenen kan tilpasses TV-formatet.

De nitide øvelsene og perfeksjonismen sier Jackson han har lært av sin far, fra tiden sammen med søsknene i The Jackson 5.

Forteller om faren

- Faren vår trente oss med et belte i hånden. Men jeg ble aldri slått under øvelsene, det var heller utenom treningen at jeg havnet i trøbbel, sier han lattermildt.

Han fremstiller faren som et geni når det gjaldt iscenesettelse og hvordan man skulle håndtere publikum.

På spørsmål om hans egne barn liker å opptre svarer Jackson:

- De gjør det, men de er sjenerte. Men det hender de gjør det for meg. 

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP