NRK Meny
Normal

Michael Jackson letter på sløret

Michael Jackson forteller om perfeksjonisme og ønsket om å lage nye hits.

Michael Jackson

Michael Jackson (49) forteller at han tilbringer dagene i studio i det første eksklusive intervjuet som er gjort med artisten på et tiår. Her er et bilde av artisten fra magasinet Ebony som kommer i salg mandag 12. november.

Foto: AP

Michael Jackson - ebony

En hvit Michael Jackson pryder forsiden av den kommende utgaven av det amerikanske magasinet Ebony.

Foto: AP

Michael Jackson (49) forteller at han tilbringer dagene i studio i det første eksklusive intervjuet som er gjort med artisten på et tiår.

- I studio hver dag

- Jeg skriver masse om dagen og er i studio hver dag, sier Jackson til det afroamerikanske magasinet Ebony, som har intervjuet stjernen i forbindelse med 25-årsjubileet for suksessplata «Thriller». Men om det er en ny plate på trappene, vil ikke Jackson ut med.

Magasinet skriver om en kontrollert og moden trebarnsfar som konsentrerer seg om musikken etter å ha vært gjennom en rekke prøvelser de siste årene.

Hitformelen

I intervjuet snakker artisten om sin musikalske karriere, forholdet til familien og til gud og om ønsket om å lage hits.

Han forteller at drivkraften da han laget «Thriller»-albumet tidlig på 80-tallet, var at hver låt skulle være en hit som kunne utgis selvstendig som en single. Han hadde hørt seg lei på at platene på den tiden som regel kun hadde én hit, men resten av låtene var B-låter.

- Man må kunne nynne den (melodien), om man er en bonde fra Irland eller en dame som skrubber toaletter i Harlem, om man er en som kan plystre eller om man er et barn som kan knipse med fingrene. Den må kunne nynnes, sier artisten om hvordan en hitlåt blir til.

En perfeksjonist

Blant sine musikalske forbilder nevner Jackson komponisten Pjotr Tsjajkovskij og Stevie Wonder, men han lar seg også imponere av yngre artister som Ne-Yo, Chris Brown og Akon.

Popstjernen forteller at han jobber hardt og at han regisserer sine opptredener ned til minste detalj. Til og med alle kameravinkler har han merket seg i forkant, slik at sceneopptredenen kan tilpasses TV-formatet.

De nitide øvelsene og perfeksjonismen sier Jackson han har lært av sin far, fra tiden sammen med søsknene i The Jackson 5.

Forteller om faren

- Faren vår trente oss med et belte i hånden. Men jeg ble aldri slått under øvelsene, det var heller utenom treningen at jeg havnet i trøbbel, sier han lattermildt.

Han fremstiller faren som et geni når det gjaldt iscenesettelse og hvordan man skulle håndtere publikum.

På spørsmål om hans egne barn liker å opptre svarer Jackson:

- De gjør det, men de er sjenerte. Men det hender de gjør det for meg. 

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP