Hopp til innhold

Michael Jackson legger opp

This is it!, sier Michael Jackson, som i juli skal holde sine ti aller siste konserter i London.

Video nsps_upload_2009_3_5_18_47_31_158.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klokken 18.37 norsk tid dukket han opp på scenen foran elleville og skrikende fans på O2 Arena .

Michael Jackson kom fram fra bak det røde sceneteppet, smilte bredt og vinket, gikk fram til mikrofonen og sa «This is it!"

- Dette vil bli mine siste show, sa Jackson bak mørke solbriller, og gjentok:

- Når jeg sier det, mener jeg det. Jeg skal spille sangene som fansen min vil høre. Dette blir teppfallet, sa Jackson.

Han måtte flere ganger stoppe opp, riste på hodet og smile. Han forlot med ordene:

- Vi ses i juli.

Jackson gjorde V-tegnet foran de elleville frammøtte, og forlot scenen etter tre og et halvt minutt. Mesteparten av tiden sto Jackson og smilte, mens tusenvis av fans skrek seg hese.

Man kan registrere seg for forhåndsbestilling av konsertbilletter på nettsidene for Michael Jacksons konserter . Billettsalget starter neste fredag, 13. mars.

Michael Jackson

En smilende Michael Jackson kunngjør at han gir seg som konsertartist.

Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

Kan vente store inntekter

Allerede før dagens pressekonferanse har det dukket opp plaktater på undergrunnsbanen i London som reklamerte for 10 konserter med Jackson i juli.

O2 Arena var åstedet for Led Zeppelins comeback-konsert i desember 2007, og Prince spilte 21 konserter der samme år.

Sist gang Jackson sang offentlig, var i 2006, også den gang i den britiske hovedstaden. Hans forrige konsert var for 12 år siden, og han har ikke gitt ut noen plate siden 2001.

Les også: Dette er hans liv

Nyheten om hans avskjedskonserter kommer samme dag som det blir kjent at flere av Jacksons eiendeler fra hans Neverland-ranch skal auksjoneres bort.

Avskjedskonsertene kan nå sikre Jackson flere titalls millioner dollar i inntekter til å dekke advokatregniner og gjeld, som ifølge AFP skal ha hopet seg opp etter de siste rettssakene mot ham. I 2005 ble Jackson i retten frikjent på alle tiltalepunkter for seksuelle overgrep mot barn.

Spektakulær avslutning

Dermed vil det bli en spektakulær tilbakekomst i rampelyset for Jackson, som dominerte popverdenen med album som «Thriller og »Bad” på 80-tallet, men som har nesten forsvunnet helt fra offentligheten siden rettssaken.

Ifølge ryktene skal Jackson også være i ferd med å legge hånd på sitt første album med nytt materiale siden 2001, og har samarbeidet med unge artister som for tiden er på toppen av karrieren som Kanye West.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fans venter utenfor Michael Jacksons hotell

Fans har ventet lenge utenfor Michael Jacksons hotell i London.

Foto: SANG TAN / AP

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)