Michael Jackson-fans raser

Norske fans raser over billettselskaper som sender dem rett til billetthaier på nettet.

Michael Jackson

Billetthaier på nett krever blodpriser for Michael Jackson-billettene.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Norske fans har sittet i nett-kø for å sikre seg billetter til de kommende Michael Jackson-konsertene, men flere billetter har blitt kjøpt opp av svartebørshaier. Videresalg av billetter med profitt er lov i England, men ikke i Norge.

- Jeg synes det er utrolig dårlig gjort. De som virkelig vil ha billettene må betale blodpris for dem, sier Michael Jackson fan Jon Thorberg Fridthjofsson.

Les også: VIP gull verdt for arrangørene

Les også: Jackson utsolgt på tre timer

Les også: - Kunne spilt konserter i to år

Drevne billetthaier

Fridthjofsson er en av flere NRK har vært i kontakt med som er opprørt over at O2-arenaen i London, arrangørene av Michael-konsertene, og Ticketmaster samarbeider med nettsiden Viagogo . På denne siden tjener både privatpersoner og drevne billetthaier ekstra penger, og Viagogo tar et gebyr på salget.

- Det er ulovlig her i Norge. De dyreste, vanlige billettene så jeg på Viagogo til 500 pund, sier han.

Fridthjofsson har brukt flere timer på nettet uten å finne billetter til den originale prisen på 500 kroner. Han har kun funnet såkalte resalebilletter til dobbel pris.

Etter at billettene ble lagt ut har både Michael Jacksons hjemmesider og O2-scenen i deler av perioden vist videre til nettsiden Viagogo. NRK har ikke snakket med noen i Viagogo i denne omgang, men administrerende direktør Eric Baker sa til BBC i fjor at med Viagogos kundegarantier er det mye sikrere å kjøpe av dem enn en svartebørshai på hjørnet.

- Ikke utnytting

Ticketmasters europeiske visepresident, Tim Chambers, avviser at de utnytter kundene ved å samarbeide med markedssider for videresalg av konsertbilletter.

- Vi er et kommersielt selskap som tilbyr tjenester kundene tydeligvis vil ha, sier han.

Ifølge Chambers er det få billetter som omsettes slik. Allikevel har selskapet hans i USA blitt tvunget til å betale fansen til Bruce Springsteen mellomlegget etter å ha stilet dem til en gjensalgsside.

Les også: Sint og angrende «sjef»

Kulturstrøm

  • Amanda Gormans omsetjar sluttar

    Den nederlandske forfattaren Marieke Lucas Rijneveld har trekt seg frå oppdraget med å omsette den amerikanske poeten Amanda Gorman. Det skjer etter at forlaget fekk kritikk for ikkje å bruke ein svart forfattar til oppdraget.

  • Tix får trolig synge i Rotterdam

    Eurovision satser på at alle deltagerne skal få være fysisk til stede, melder de i en pressemelding. – Vi fortsetter med planene våre om å arrangere en trygg Eurovision, med alle sangerne på scenen i Rotterdam, sier sjefsprodusent Martin Österdahl.

  • Journalister pågrepet i Tigray

    Etiopiske myndigheter har pågrepet fire journalister som var på oppdrag i Tigray-regionen, blant dem en BBC-korrespondent. Ifølge BBC ble deres journalist Girmay Gebru tatt til fange av etiopiske regjeringssoldater i Mekele mandag kveld.