Michael Jackson-fans raser

Norske fans raser over billettselskaper som sender dem rett til billetthaier på nettet.

Michael Jackson

Billetthaier på nett krever blodpriser for Michael Jackson-billettene.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Norske fans har sittet i nett-kø for å sikre seg billetter til de kommende Michael Jackson-konsertene, men flere billetter har blitt kjøpt opp av svartebørshaier. Videresalg av billetter med profitt er lov i England, men ikke i Norge.

- Jeg synes det er utrolig dårlig gjort. De som virkelig vil ha billettene må betale blodpris for dem, sier Michael Jackson fan Jon Thorberg Fridthjofsson.

Les også: VIP gull verdt for arrangørene

Les også: Jackson utsolgt på tre timer

Les også: - Kunne spilt konserter i to år

Drevne billetthaier

Fridthjofsson er en av flere NRK har vært i kontakt med som er opprørt over at O2-arenaen i London, arrangørene av Michael-konsertene, og Ticketmaster samarbeider med nettsiden Viagogo . På denne siden tjener både privatpersoner og drevne billetthaier ekstra penger, og Viagogo tar et gebyr på salget.

- Det er ulovlig her i Norge. De dyreste, vanlige billettene så jeg på Viagogo til 500 pund, sier han.

Fridthjofsson har brukt flere timer på nettet uten å finne billetter til den originale prisen på 500 kroner. Han har kun funnet såkalte resalebilletter til dobbel pris.

Etter at billettene ble lagt ut har både Michael Jacksons hjemmesider og O2-scenen i deler av perioden vist videre til nettsiden Viagogo. NRK har ikke snakket med noen i Viagogo i denne omgang, men administrerende direktør Eric Baker sa til BBC i fjor at med Viagogos kundegarantier er det mye sikrere å kjøpe av dem enn en svartebørshai på hjørnet.

- Ikke utnytting

Ticketmasters europeiske visepresident, Tim Chambers, avviser at de utnytter kundene ved å samarbeide med markedssider for videresalg av konsertbilletter.

- Vi er et kommersielt selskap som tilbyr tjenester kundene tydeligvis vil ha, sier han.

Ifølge Chambers er det få billetter som omsettes slik. Allikevel har selskapet hans i USA blitt tvunget til å betale fansen til Bruce Springsteen mellomlegget etter å ha stilet dem til en gjensalgsside.

Les også: Sint og angrende «sjef»

Kulturstrøm

 • Demi Lovato inn på topp

  Demi Lovatos nye album «Dance With The Devil … The Art Of Starting Over» går inn på førsteplassen på amerikanske Billboards albumliste. Også tilbake i 2009 toppet hun listen, da med albumet «Here We Go Again». Det nye albumet handler om 28-årige Lovatos vei tilbake etter at hun i 2018 var nær ved å dø av en overdose (NTB).

  Demi Lovato på scenen i mars 2021
  Foto: Rich Fury / AFP/NTB
 • Anker navnestrid til Høyesterett

  Olav Thon (97) anker striden om navnet på Hamar-restauranten Stortorvet Gjestegiveri til Høyesterett.
  Det skriver E24. Thon mener fortsatt at han har enerett på navnet og logoen fra den over 100 år gamle restauranten med samme navn i Oslo.