Michael Fassbender høyaktuell som Harry Hole

Ifølge The Hollywood Reporter er Michael Fassbender i samtaler om spille hovedrollen i filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen».

Steve Jobs

ANERKJENT: Michael Fassbender har spilt i flere kritikerroste filmer og har allerede blitt pekt ut som Oscar-favoritt for hovedrollen i den nye Steve Jobs-filmen.

Foto: Universal / FILMWEB

Det amerikanske filmnettstedet melder at Fassbender forhandler med produksjonsselskapene Universal og Working Title om å spille hovedrollen i filmatiseringen av «Snømannen».

Den irsk-tyske 38-åringen ble i 2013 nominert for Oscar for sin rolle som slaveeieren Edward Epps i «12 Years A Slave». Fassbender har også spilt i kritikerroste filmer som «Inglourious Basterds» og «Shame».

Det er fortsatt ikke kjent om Fassbender forhandler om rollen som Harry Hole. Hvis 38-åringen får rollen som Jo Nesbøs politietterforsker vil det skaffe filmen et større publikum, mener Filmpolitiets anmelder Birger Vestmo.

– Hvis dette stemmer er det et stort scoop for produsentene. Fassbender som Harry Hole vil sørge for at filmen får mye oppmerksomhet internasjonalt.

Svensk regissør

Michael Fassbender skal også spille Steve Jobs i den andre filmatiseringen om Apple-gründeren som har premiere i begynnelsen av 2016. Filmen ble nylig vist på Telluride-festivalen i USA og Hollywood-pressen har allerede pekt ut Fassbender som en av neste års største Oscar-favoritter.

Birger Vestmo - Filmpolitiet

SCOOP: Birger Vestmo mener Michael Fassbender vil sørge for at «Snømannen» får mer oppmerksomhet internasjonalt.

Foto: NRK / Erlend Laanke Solbu

Birger Vestmo mener Fassbender er en av verdens beste skuespillere.

– Han er en av de mest spennende skuespillerne vi har sett det siste tiåretog jeg har fortsatt til gode å se han gjøre en dårlig jobb. Jeg tipper Jo Nesbø vil være fornøyd om han får rollen.

Det har i flere år vært snakk om en Hollywood-filmatisering av Nesbøs roman fra 2007. Opprinnelig skulle filmen regisseres av Martin Scorsese, men han måtte melde pass.

Svenske Tomas Alferdson, som tidligere har regissert «Tinker Tailor Soldier Spy», har nå tatt over som regissør.

Vil spille inn filmen i Oslo

Snømannen er den syvende boken om politietterforskeren Harry Hole og i likhet med de fleste andre bøkene er handlingen lagt til Oslo.

På grunn av høyt kostnadsnivå og mangel på insentivordning har det vært usikkert om filmen skal spilles inn i hovedstaden.

Men etter at regjeringen bestemte seg for å gå inn for en insentivordning tidligere i år, åpnet filmens svenske produsent Piodor Gustafsson igjen for Oslo som innspillingssted.

– Ambisjonen har hele tiden vært å la filmen utspille seg der den er skrevet. Spørsmålet har vært hvor mange filmdager produksjonen har råd å legge til Norge, skrev Gustafsson i en e-post til NRK i mai.

Kulturstrøm

  • Norges største drive-in-kino

    Norges største drive-in-kino hadde premiere onsdag. På parkeringsplassen på Tryvann i Oslo blir det daglig vist tre filmer hele påsken. Som følge av koronapandemien har det blitt populært med denne typen arrangement. I Bergen starter Bergen Kino drive-in-kino. I Lillestrøm hadde hiphopgruppa «Klovner i kamp» Norges første drive-in-konsert, og i Skien har det vært drive-in-gudstjeneste (NTB).

    Filmen Aladdin vises på parkeringsplassen på Tryvann i Oslo.
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix