Her er Harry Hole

Michael Fassbender blir Harry Hole når «Snømannen» spilles inn i Oslo. – En av mine favorittskuespillere i flere år, sier Jo Nesbø.

Michael Fassbender

HARRY HOLE: Michael Fassbender er nå bekreftet som politietterforsker Harry Hole. Filmen Snømannen skal spilles inn i Norge.

Foto: Grant Lamos IV / Afp

Charlotte Gainsbourg

FÅR SENTRAL ROLLE: Charlotte Gainsbourg skal spille i Snømannen.

Foto: BARBARA SAX / Afp

I oktober ble det kjent at Jo Nesbøs krimroman «Snømannen» skal spilles inn i Oslo. Allerede før det spekulerte man i hvem som ville få hovedrollen som politietterforsker, Harry Hole, og Fassbenders navn har vært nevnt.

– Michael Fassbender er bekreftet, sier PR sjef i United International Pictures Norge, Bård Eion Flaen.

Charlotte Gainsbourg i sentral rolle

Rebecca Ferguson på ryggen til Tom Cruise

FÅR SENTRAL ROLLE: Rebecca Ferguson, her på ryggen til Tom Cruise, skal spille i Snømannen.

Foto: Chiabella James

Det samme er også flere skuespillere i sentrale roller.

– Rebecca Ferguson («Mission Impossible», «Rogue Nation») og Charlotte Gainsbourg («Antichrist», «Independence Day», «Resurgence») får også sentrale roller i «Snømannen», sier Flaen og fortsetter:

– Rebecca Ferguson er kanskje minst kjent av disse, men hun gjorde et veldig bra inntrykk i den siste Mission Impossible-filmene. Dette er dyktige skuespillere med mye kred.

Jo Nesbø: Lovende for filmen

– Det veldig bra cast så langt, det er lovende med hensyn til filmen, sier forfatter Jo Nesbø til NRK.

Jo Nesbø

FORNØYD MED CASTING: Forfatter Jo Nesbø sier castingen er lovende med hensyn til filmen.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Hvordan passer Michael Fassbender som Harry Hole i forhold til hva du har sett for deg?

– Jeg klarer ikke å se noen skuespillere for meg i den rollen, men det er ikke så viktig, hverken for meg eller noen andre som måtte se for seg sin Harry Hole. Det som er viktig er at han er en god skuespiller som kan fortelle den historien de skal. Det er ikke nødvendigvis den samme som jeg har fortalt, sier han.

– Hvem var din drømme-skuespiller for denne rollen?

– Jeg har aldri hatt noen kanskje bortsett fra en 20 år yngre Nick Nolte. Det kunne vært en morsom og litt sprø Harry Hole, sier Nesbø.

Nick Nolte

FOR 20 ÅR SIDEN: da ville Nick Nolte kanskje vært en passe sprø Harry Hole, ifølge Jo Nesbø.

Foto: Kevork Djansezian / AP

– En av verdens mest spennende skuespillere

Birger Vestmo mener Fassbender er en av verdens beste skuespillere.

– Han er en av de mest spennende skuespillerne vi har sett det siste tiåret og jeg har fortsatt til gode å se han gjøre en dårlig jobb. Jeg tipper Jo Nesbø vil være fornøyd, sier Vestmo.

Innspillingen av filmen går i gang 18. januar 2016, og vil skytes i sin helhet i Norge i byene Oslo, Bergen og området rundt Rjukan.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Netflix på shopping i Cannes

  Strømmetjenesten har sikret seg rettighetene til flere av filmene under årets filmfestival i Cannes. Nå har de også kjøpt visningsrettigheter til to av prisvinnerne, nemlig «Atlantics», som vant Grand Prix-prisen og «I Lost My Body», som vant en av kritikerprisene. Dette skjer samtidig som at ingen filmer får delta i konkurransen i Cannes uten å ha kinovisninger i Frankrike.

 • Kusama-skulptur på plass i Norge

  Nordens største verk av den populære «prikkekunstneren» Yayoi Kusama kom søndag på plass på Kistefos-Museet på Jevnaker, melder NTB. Verket heter «Shine of Life», og er laget spesielt for Kistefos med inspirasjon av naturen, vannet og industrien rundt. «Shine of Life» er én av tre nye skulpturer som skal inn i skulpturparken med over 40 verk.

  Yayoi Kusamas "Shine of Life"
  Foto: Einar Aslaksen / Kistefos / NTB scanpix
 • Siktet for eldremishandling

  Manageren til Stan Lee, den avdøde skaperen av mange av Marvels superhelter, er arrestert, siktet for eldremishandling. Keya Morgan anklages for svindel, tyveri, økonomisk utnyttelse og for å ha holdt en eldre person avstengt fra omverdenen. Påtalemyndigheten mener at manageren sikret seg en råderett over Lees kapital som han ikke hadde myndighet til. Det skriver VG, som siterer ABC News, NBC og Los Angeles Times.

  Keya Morgan og Stan Lee
  Foto: Jordan Strauss / AP