Normal

Michael Brecker er død

Den amerikanske tenorsaksofonisten Michael Brecker er død, 57 år gammel.

Michael Brecker
Foto: VANINA LUCCHESI / AFP

Michael Brecker på Moldejazz.
Foto: Herskedal, Kjell / SCANPIX

Les også: Magi i Molde

Brecker, som var inspirert av jazz-legenden John Coltrane, spilte sammen med kjente jazz- og popmusikere som Herbie Hancock, James Taylor, Paul Simon og Joni Mitchell, og innkasserte hele elleve Grammy-priser for sitt arbeid.

Innflytelsesrik

Han ble sett på som den kanskje mest innflytelsesrike tenorsaksofonisten i sin generasjon.

Til tross for at han var meget syk klarte Brecker å fullføre et siste album, foreløpig uten tittel. Plata var ferdig for bare to uker siden, melder Billboard.

Laget et siste album

- I tillegg til støtten og kjærligheten fra familie og venner  hjalp arbeidet med det siste albumet å holde ham i live, og vil bli nok en juvel i hans ettermæle, sier hans manager og venn gjennom mange år, Darryl Pitt.

Sammen med brødrene spilte han også i den suksessrike jazz-rock gruppen Brecker Brothers.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Ravatn testet filosofi og skrev bok

  I Agnes Ravatns nye bok, «Stoisk uro» ville forfatteren utforske den filosofiske regningen stoismen, som hadde sin storhetstid rundt år 0, og går ut på å akseptere sin skjebne. – For oss blir det med å bare godta alt veldig passivt. Men jeg fant noe hos stoikerne som resonnerte. De snakker om nærvær og det å være fullt og helt til stede som nøkkelen til det gode liv, sier Ravatn til NTB. Hun valgte å flytte fra Oslo til et småbruk for tre år siden for å skrive.

  Agnes Ravatn
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Tema
 • Skal opptre under Superbowl 2019

  Den amerikanske popgruppa Maroon 5 skal spele under neste års Superbowl-finale i Atlanta, 3. februar 2019, melder Hollywood Reporter. Lady Gagas minikonsert frå finalen i 2017 er sagt å vere den mest sette konserten gjennom tidene med over 150 millionar sjåarar under TV-sendinga.

  Adam Levine, James Valentine
  Foto: Amy Harris / AP