Hopp til innhold
Anmeldelse

MGP-låtene fra Vest

NRKs musikkanmelder triller terning på MGP-bidragene fra Vest, i tillegg til forhåndskvalifiserte Ulrikke Brandstorp.

Melodi Grand Prix 2020 Vest-Norge

Hege Bjerk, Magnus Bokn, Nordic Tenors og Oda Loves You er klare for MGP-delfinalen.

Foto: NRK

Fem artister er forhåndsutplukket til finalen i Trondheim 15. februar: Tone Damli, Ulrikke Brandstorp, Akuvi, Didrik & Emil og Sondrey.

Nå er det offentliggjort hvilke fire artister som skal i ilden på lørdag, i den fjerde av totalt fem semifinaler.

Hør låtene, og les om artistene her: MGP 2020

Ulrikke – «Attention»

Tekst og melodi: Ulrikke Brandstorp, Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland

Ulrikke

Ulrikke Brandstorp synger «Attention»

Foto: NRK

Her er det så utrolig mye som sitter på plass. Tidligere Stjernekamp-finalist Ulrikke Brandstorp har alliert seg med veteranene Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland i en låt som virkelig beveger deg og mestrer kunsten å rive til seg alt av oppmerksomhet.

Første refreng avsluttes med tidenes tease til det bombastiske høydepunktet, og etterlater deg higende etter mer av Brandstorp.

Etter mye tease kulminerer det til tidenes finalemoment, med strykere og gåsehud, alt skapt av mye lek med dramaturgi og en stemme som er skapt for dette nummeret.

● Terningkast: 6

Ulrikke er allerede kvalifisert til MGP-finale, men hun skal fremføre låten sin i Vestlandets delfinale 1. februar. Artistene under konkurrerer om en finaleplass.

Hege Bjerk – «Pang»

Tekst og melodi: Martin Bjerkreim, Trygve Stakkeland og Hege Bjerkreim

Hege Bjerk

Hege Bjerk synger «Pang» i MGP-delfinalen

Foto: NRK

Hege Bjerks synthete pop på jærsk grupperer seg også blant minoritetsgjengen «låter på norsk» i år. Teksten er grei den, men overdøves av et skalkeskjul bestående av et anonymt og overprodusert refreng, som blir innmari slitsomt i lengden.

Høydepunktet ligger i bridgen, hvor produksjonen får et hint av spenning og noe som faktisk kan skille «Pang» litt fra det mest generiske i denne konkurransen, men det veier ikke opp til å overbevise som Norges bidrag til Eurovision.

● Terningkast: 3

Magnus Bokn – «Over the Sea»

Tekst og melodi: Joakim With Steen, Alexander Rybak og Magnus Bokn

Magnus Bokn

Magnus Bokn synger «Over the Sea» i MGP-delfinalen

Foto: NRK

Gitarklimpring og fele! Koselig visepop fra Idol og The Voice-deltaker Magnus Bokn. I et stjerneteam med de tidligere MGP-vinnerne Alexander Rybak og JOWST har artisten laget noe som faktisk klarer å skille seg en anelse ut fra årets låter i lydbildet, men den når aldri et klart høydepunkt bortsett fra en selvfølgelig modulasjon.

En fin radiolåt, men er det for kjedelig for MGP?

● Terningkast: 3

Nordic Tenors – «In This Special Place»

Tekst og melodi: Einar Kristiansen Five og Jan-Tore Saltnes

Nordic Tenors. Jan-Tore Saltnes, Sveinung Hølmebakk og Roald Haarr.

Nordic Tenors synger «In This Special Place» i MGP-delfinalen

Foto: NRK

Vokalgruppen Nordic Tenors har vært innom det meste. Opera, musikaler, visepop, jodling, og til og med vært nominert til Komiprisen i 2010. Humorelementet har dessverre ikke blitt med videre siden nominasjonen, men tenorene har uansett stemmer som har kunnet bære seg selv, uten artige påfunn.

«In This Special Place» føles som en alt for sen julekonsert, eller det store høydepunktet i en musikal. Store kontraster og oppbygninger gjør denne til en av balladene som ikke vil få deg til å skifte kanal på lørdag.

● Terningkast: 4

Oda Loves You – «Love Who We Love»

Tekst og melodi: Magnus Bertelsen og Oda Evjen Gjøvåg

Oda Loves You

Oda Loves You synger «Love Who We Love» i MGP-delfinalen

Foto: NRK

Ja, det er mye «Love» i monitor her, men det er nettopp kjærlighet Oda Evjen Gjøvåg ønsker å spre, med det gitte budskapet «Love Who We Love». Låten er litt vel enkel, men det trenger

nødvendigvis ikke være mer avansert enn det når det likevel har en showfaktor som godt kan kle Oda Loves You på scenen.

● Terningkast: 4

Kulturstrøm

 • Flere samiske kunstnere representert i Nasjonalmuseet

  Fram til nå har ikke samisk kunst vært sterkt representert i museets samling. Kurator Randi Godø tar selvkritikk på det hittil manglende fokuset Nasjonalmuseet har hatt på samisk kunst.

  – Vi har nok våknet litt mer opp, som jeg ser det, sier Godø.

  Hun sier at det samiske for dem har befunnet seg i en slags blindsone, men at de nå internt har dreid fokus over på at samisk kunst også er en naturlig del av samtidskunsten i Norge.

 • En av tre så digital konsert i fjor

  Bruken av fysiske kulturtilbud falt i fjor, som i stor grad var preget av pandemi. Samtidig så over en av tre nordmenn en digital konsert Det framgår i SSBs tall om nordmenns kulturbruk i fjor, Norsk kulturbarometer 2021.

  I undersøkelsen svarte 35 prosent at de hadde sett en digital konsert i løpet av året, mens 23 prosent hadde vært på en fysisk konsert. Nær tre av ti besøkte fysisk et museum, mens 40 prosent svarte at de hadde vært på kino, som var det fysiske kulturbesøket med høyest andel besøkende.

  digital konsert
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Bruce Springsteen til Norge

  Bruce Springsteen kommer til Norge i 2023. Springsteen og The E Street Band skal spille på Voldsløkka i Oslo 30.juni.

  – Etter seks år ser jeg fram til å treffe våre fantastiske og lojale fans neste år. Og jeg ser fram til å igjen dele scenen med det legendariske E Street Band. Vi ses der ute neste år, og i fortsettelsen, skriver «The Boss» på nettsiden sin.

  Bruce Springsteen
  Foto: Greg Allen / AP