NRK Meny
Normal

Mette-Marit om sønnens nye jobb: – Marius er en veldig kreativ sjel

LONDON/VILNIUS/OSLO (NRK): Kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, har fått jobb som redaktør i et London-basert magasin. – Dette viser at Marius helt klart er en offentlig person og at han selv søker offentligheten, sier sjefredaktør i Se og Hør.

Mette-Marit

I LITAUEN: Kronprinsparet svarte på spørsmål om Marius Borg Høibys nye jobb under et offentlig besøk til Litauen.

Kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn, Marius Borg Høiby, har fått jobb som trend-redaktør i London-bladet Tempus Magazine, skriver Se og Hør.

I magasinet han skal begynne å jobbe for blir han flere ganger i en reportasje om den årlige prisutdelingen Brit Awards omtalt som «prins».

Tempus Magazine har senere trukket tilbake tittelen. NRK møter redaktør Rachel Ingram ved magasinets lokaler ved Leicester Square i hjertet av London og ved foten av China-town.

Redaktøren vil derimot ikke si noe om bruken av prinsetittelen og heller ikke hvorfor de fjernet den etter en stund.

– Jeg vil ikke kommentere dette nå, sier Ingram til NRK.

– Han er veldig god til å ta bilder og filme

Kronprinsparet er i disse dager på offentlig besøk i Litauen. Kronprinsesse Mette-Marit sier til NRK at sønnen lenge har hatt lyst på en kreativ jobb.

Se & Hør forside om Marius Borg Høiby

REAGERTE: Dette Se og Hør-oppslaget fikk kronprinsparet til å reagere.

Foto: Se & Hør

– Først og fremst har Marius fått seg en kreativ jobb, og han er en veldig kreativ sjel. Han er veldig god til å ta bilder og filme, og har ønsket å jobbe kreativt lenge, sier kronprinsessen.

Det har lenge pågått en debatt om Marius Borg Høibys rolle i offentligheten. Kongefamilien har flere ganger kritisert medienes dekning av Høiby, senest Se og Hørs omtale av hans privatliv. «Kronprinsparet synes fremstillingen av Juliane Snekkestad i forrige ukes Se og Hør er beklagelig», heter det i en melding som er lagt ut på kongehusets nettsider.

– Viser at Marius selv søker offentligheten

Ansvarlig redaktør for Se og Hør, Ulf Andre Andersen, mener Høibys nye redaktørjobb viser at han er en offentlig person.

– Det blir spennende å følge ham som redaktør. Dette viser at Marius helt klart er en offentlig person og at han selv søker offentligheten, sier Andersen til NRK.

Marius Borg Høiby og kronprinsesse Mette-Marit i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar torsdag.

MOR OG SØNN: Kronprinsessen sier at sønnen selv må få velge om han vil være en offentlig person eller ei.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

På spørsmål om han kan være redaktør og samtidig velge å ikke være i det offentlige søkelyset, svarer kronprinsesse Mette-Marit slik:

– Nå jobber han i et lite engelsk magasin, jeg tror ikke det sier noe hverken for eller imot retten hans til et privatliv. Jeg tror det er viktig å holde to tingene helt adskilt. Han, som alle andre, må bestemme i hvilken grad han ønsker å være i offentlighetens søkelys.

Kulturstrøm

  • Ønsker folk skal huske bandet

    Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

    Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
    Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK