Hopp til innhold

Mette-Marit gruer seg til å se portrett-programmet om seg selv

Nesten én million nordmenn så første del av NRK-portrettet med kronprinsesse Mette-Marit søndag kveld. Selv må hun å stole på ektemannen Haakons dom.

Kronprinsesse Mette-Marit i Miami

Kronprinsesse Mette-Marit var i helgen i Miami for å åpne den nye sjømannskirken som er oppkalt etter henne, og har derfor ikke fått se programmet som ble sendt på NRK søndag kveld.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Kronprinsparet på fjelltoppen Pika i Hedmark

NRK har fulgt kronprinsesse Mette-Marit tett i to år. Resultatet vises i portrettet som sendes over to søndager.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Kronprinsessen har nemlig ikke sett programmet før det ble sendt på TV.

– Kronprinsen har fått lov til å se på det, og han sier at han kjenner meg igjen. Så jeg får stole på det, sier hun til NRK.

Les også: Kong Harald om Mette-Marits åpenhet: – Det var utrolig tøft gjort

Nett-TV: Se «Kronprinsesse Mette-Marit» del 1 her

Hyggelig og krevende

Første del ble vist søndag kveld, og hele 909.000 seere fikk med seg det timeslange programmet som viste kronprinsfamilien både i hverdagslige og jobbmessige sammenhenger, samt intervjuer med Mette-Marits nærmeste familie og venner.

– Det har vært spesielt å jobbe så tett med noen som har fått følge meg i to år. Det har vært veldig hyggelig, og samtidig ganske krevende i noen situasjoner, men jeg tror det blir et veldig fint prosjekt.

– Gruer du deg til å se det?

– Ja, det må det være lov å si det, ja.

Les også: – Jeg har funnet min plass

Les også: – Pappa var et stort forbilde for meg

Trosser staben og UD

Andre del av portrettet vises søndag 27. november. Da får TV-seerne være med kronprinsessen på jobb på Slottet, og på reiser i inn- og utland. I tillegg får vi se flere nye sider ved den vanligvis blide sørlandsjenta, blant annet når hun trosser både staben og UD.

Søndagens seertall ga en seerandel på hele 48 prosent.

«Kronprinsesse Mette-Marit» var likevel ikke ukens mest sette program – på topp troner som vanlig «Nytt på Nytt» (1.265.000 seere) og «Skavlan» (921.000 seere).

Video Kronprinsessens nærmeste om henne

Kronprinsessens nærmeste om henne

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober