NRK Meny
Normal

Metallica starter på nytt album

Metallica ser fram til igjen å ta på seg «den kreative hatten».

Metallica

Metallica vil gå i studio for å lage et nytt album til våren.

Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Metallica-trommis Lars Ulrich

Lars Ulrich forteller at Metallica ser fram til å begynne å jobbe med materiale til et nytt album.

Foto: KELD NAVNTOFT / AFP
Metallica og «The big four»

«The big four»: Metallica spilte sammen med Anthrax, Slayer og Megadeth for første gang i fjor. Ulrich ser for seg at det kan skje igjen.

Foto: Promo

Etter to år på veien avsluttet Metallica sin siste turné på New Zealand i høst. Nå ser de fram til å komme i gang med et nytt album.

- Vi har en masse baller i lufta for året som kommer, men jeg tror det viktigste er at vi virkelig ønsker å komme i gang med å skrive igjen.

Det sier Metallicas danske trommis Lars Ulrich i et intervju med The Pulse of Radio, melder Gibson.com.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Vi har egentlig ikke skrevet nytt materiale siden 2006 eller 2007, så nå ser vi fram til igjen bare å være kreative, sier han videre.

- Akkurat nå skal vi bare slappe av en stund før vi setter i gang igjen omkring mars eller april. Da tar vi igjen på oss «den kreative hatten» og begynner å skrive låter.

Nylig ble det bekrefta at bandet skal spille på Rock in Rio i Brasil 25. september neste år. Men Ulrich ville ikke si noe om andre eventuelle turnéplaner.

Han vil imidlertid ikke utelukke en ny turné sammen med de andre «fire store» Anthrax, Slayer og Megadeth i løpet av de neste årene.

- Det er så sterke «vibber» rundt dette her, så det ville være dumt av oss å overse det, mener Lars Ulrich.

Video nsps_upload_2009_4_5_16_41_25_2529.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Metallica rocka på Hall of Fame.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP