Metallica starter på nytt album

Metallica ser fram til igjen å ta på seg «den kreative hatten».

Metallica

Metallica vil gå i studio for å lage et nytt album til våren.

Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Metallica-trommis Lars Ulrich

Lars Ulrich forteller at Metallica ser fram til å begynne å jobbe med materiale til et nytt album.

Foto: KELD NAVNTOFT / AFP
Metallica og «The big four»

«The big four»: Metallica spilte sammen med Anthrax, Slayer og Megadeth for første gang i fjor. Ulrich ser for seg at det kan skje igjen.

Foto: Promo

Etter to år på veien avsluttet Metallica sin siste turné på New Zealand i høst. Nå ser de fram til å komme i gang med et nytt album.

- Vi har en masse baller i lufta for året som kommer, men jeg tror det viktigste er at vi virkelig ønsker å komme i gang med å skrive igjen.

Det sier Metallicas danske trommis Lars Ulrich i et intervju med The Pulse of Radio, melder Gibson.com.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Vi har egentlig ikke skrevet nytt materiale siden 2006 eller 2007, så nå ser vi fram til igjen bare å være kreative, sier han videre.

- Akkurat nå skal vi bare slappe av en stund før vi setter i gang igjen omkring mars eller april. Da tar vi igjen på oss «den kreative hatten» og begynner å skrive låter.

Nylig ble det bekrefta at bandet skal spille på Rock in Rio i Brasil 25. september neste år. Men Ulrich ville ikke si noe om andre eventuelle turnéplaner.

Han vil imidlertid ikke utelukke en ny turné sammen med de andre «fire store» Anthrax, Slayer og Megadeth i løpet av de neste årene.

- Det er så sterke «vibber» rundt dette her, så det ville være dumt av oss å overse det, mener Lars Ulrich.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Oscar-akademiet snur

  Etter protester i Hollywood går Oscar-akademiet bort fra planen om å spare sendetid ved å dele ut fire priser i reklamepausene. Et åpent brev signert av 100 filmskapere sier det er en fornærmelse mot viktige fagfunksjoner å ikke inkluderes i sendingen. Det var prisene for kinematografi, redigering, kortfilm og hår og makeup som var planlagt skjøvet under reklamen.

  Oscarstatuetten
  Foto: Skjermdump