NRK Meny
Normal

Metallica med omreisende festival

Metallica vil gjenskape Monsters of Rock fra 1988.

Metallica

Metallica blir med på det omreisende hardrockfestivalkonseptet Sonisphere, og blir å se blant annet i Sverige uken etter Hultsfred.

Foto: Jeff Christensen / AP

Med Metallica i spissen blir det en serie på syv konserter i Europa denne sommeren som tar sikte på å gjenskape den amerikanske Monsters of Rock -turneen fra 1988.

Verdens nest største

Sonisphere blir fellesarrangementet kalt, melder Reuters, og det er AEG Live – verdens nest største konsertarrangør og arg konkurrent til Live Nation – som står bak.

I tillegg til Metallica inkluderer lineupen også band som Linkin Park og Slipknot. Det er snakk om bortimot 10-12 band totalt i det som kalles en omreisende festival med to scener der bandene vil alternere.

– Sommerfestivaler i Europa er hva Metallica gjør best, fastslår bandets trommeslager Lars Ulrich i en kommentar.

Kommer til Sverige

Det blir syv konserter i seks byer. I Skandinavia er det svenske Hultsfred som får besøk 18. juli, uken etter Hultsfredfestivalen, samt Pori i Finland 25. juli.

Ellers er det Nijmegen i Nederland, Hockenheim i Tyskland, Barcelona i Spania og Knebworth i England som får besøk.

Ifølge Reuters er det snakk om at Sonisphere-konseptet kan bli verdensomfattende i 2010.

Til Europa på grunn av økonomi

Metallica var med på «Monsters of Rock»-turneen for 21 år siden, sammen med band som Van Halen og Scorpions.

– Det var en av de morsomste tingene jeg noensinne har gjort, sier Hetfield, som ikke legger skjul på at årsaken til at denne nye festivalen blir lagt til Europa er økonomien.