Hopp til innhold

Odd-Bjørn Hjelmeset har aldri sett «Mesternes Mester», nå skal han være med

Emil Hegle Svendsen og Odd-Bjørn Hjelmeset er blant deltakerne i den nye sesongen.

Odd-Bjørn Hjelmeset

Odd-Bjørn Hjelmeset gleder seg til å dra til Kroatia for å være med på innspillingen av «Mesternes Mester».

Foto: Norges skiskytterforbund

Ti nye deltakere fra ti forskjellige idretter skal konkurrere om å bli mester over alle mestre når den ellevte sesongen av sukessrealityen starter etter nyttår.

I NRK-programmet møtes tidligere idrettsstjerner i en uhøytidelig konkurranse, der målet er å få tittelen «Mesternes Mester».

I forrige sesong var det enduro- og rallyfører Pål Anders Ullevålseter som vant.

Har ønsket å være med tidligere

Blant de nye deltakerne er tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset, håndballspiller Kari Mette Johansen og tidligere skiskytter Emil Hegle Svendsen.

Kari Mette Johansen

Håndballspiller Kari Mette Johansen er en av neste års deltakere.

Foto: Rune Jensen/NRK

Hjelmeset forteller at han har forsøkt å være med på «Mesternes mester» i flere sesonger, men ikke fått det til av praktiske grunner.

– Jeg er vel den eneste i hele Norge som ikke har sett på «Mesternes mester» på TV. Men absolutt alle tidligere deltakere som jeg har snakket med, sier at det er en helt ufattelig morsom opplevelse og noe jeg bare få til å være med på. Så nå gleder jeg meg skikkelig over at det gikk i orden i år, sier den tidligere langrennsmesteren.

– Jeg er jo en sosial fyr og ser aller mest fram til å være sammen med de andre deltakerne. Men jeg ser ikke helt bort fra at konkurranseinstinktet kan våkne underveis også, sier Hjelmeset.

Kjersti Buaas

Snowboardkjører Kjersti Buaas skal være med i «Mesternes Mester».

Foto: Privat

Ekstra stas med Svendsen

Programmet ledes også denne gangen av tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen. Han sier dette om årets deltakere:

– Jeg kan ikke huske at vi har samlet vinnere av så enormt mange NM-, OL-, EM- og VM-medaljer og andre gjeve trofeer på ett brett noen gang, sier Pedersen.

Mesternes mester 2020

Dag Erik Pedersen har opptil flere ganger kommentert Emil Hegle Svendsens skiskyting. Nå møtes de i «Mesternes mester».

Foto: NRK

Dag Erik Pedersen legger ikke skjul på at han som mangeårig NRK-programleder i skiskyting gleder seg ekstra over at Emil Hegle Svendsen er en av deltakerne i neste sesong.

– Det er en utøver jeg har fulgt tett siden gjennombruddet hans i 2006, gjennom en fantastisk karriere og gjennom både opp- og nedturer. Så om det er lov, må jeg si at jeg personlig synes det er utrolig hyggelig at han skal bli med oss til Kroatia, sier han.

Dag Erik Pedersen har vært programleder for «Mesternes mester» hver sesong siden starten i 2008.

Oslo 20140426.Ingvill Måkestad Bovim vant sentrumssprinten for kvinner under Sentrumsløpet i Oslo lørdag ettermiddag.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Friidrettsutøver Ingvill Måkestad Bovim har åtte NM gull. Fem av dem på 800 meter og tre av dem på 1500 meter. Nå venter «Mesternes Mester».

Kroatia

Forrige sesong, som ble spilt inn på Mallorca, ble en av de mest sette med over 1,3 millioner seere i snitt per episode.

Den 11. sesongen av «Mesternes mester» skal spilles inn i Kroatia. Nærmere bestemt i provinsen Dalmatia i området rundt kystbyen Zadar nord i landet.

Innspillingen skjer i september, og sesongen sendes på NRK fra nyåret 2020.

Dette er deltakerne i den nye sesongen av «Mesternes mester»:

  • Ingvill Måkestad Bovim (38), friidrett (mellomdistanseløp)
  • Kjersti Buaas (37), snowboard
  • Madeleine Enersen Hellerød (24), dans (disco/freestyle)
  • Odd-Bjørn Hjelmeset (47), langrenn
  • Kari Mette Johansen (40), håndball
  • Eirik Verås Larsen (43), kajakk
  • Magnus Moan (35), kombinert
  • Vidar Riseth (47), fotball
  • Emil Hegle Svendsen (34), skiskyting
  • Margaret Knutsson Aase (31), jiu-jitsu

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober